Op avontuur naar Andalusië met Kobutex Motorreizen

In Nederland is het in maart nog hartstikke koud. Maar wat nou als jij al lekker wil motorrijden in de zon? Dan is onze motorreis naar Andalusië in het voorjaar de perfecte oplossing! We vliegen heerlijk ontspannen naar Andalusië en onze motoren gaan op gespecialiseerd transport.

In Nederland is het in maart nog hartstikke koud. Maar wat nou als jij al lekker wil motorrijden in de zon? Dan is onze motorreis naar Andalusië in het voorjaar de perfecte oplossing! We vliegen heerlijk ontspannen naar Andalusië en onze motoren gaan op gespecialiseerd transport. Inmiddels zijn wij al meerdere keren in Andalusië geweest voor verschillende soorten motorreizen. Graag vertellen we jullie hoe dit in zijn werk gaat en delen we ons verslag van deze prachtige reis die we afgelopen jaar gemaakt hebben!

De mooiste routes door de bergen

Omdat we goede contacten in Andalusië hebben kunnen wij hele mooie unieke motorroutes maken. We hebben alle routes elk jaar in een GPX-bestand voor je klaarstaan. Zo kun je het makkelijk invoeren in je navigatiesysteem op de motor. We hadden de leukste slingerende routes uitgestippeld voor deze motorvakantie in Spanje. Ook hebben we de mooiste locaties opgezocht om te verblijven en tussendoor te pauzeren gedurende deze motorreis.

We startte de reis in 2022 in het pittoreske dorpje Mijas, wat slechts 20 minuten van het vliegveld van Malaga ligt. Het hotel waar we verblijven moet natuurlijk wel motorvriendelijk zijn. We vinden het heel belangrijk dat jij je motor veilig kunt stallen. Hoewel het in Spanje voor de lokale bevolking doodnormaal is om de motor overal maar neer te zetten, en dat in principe ook gewoon is toegestaan, vinden wij dat geen veilig idee voor onze en jullie eigen motoren! Tijdens een koffie- of lunchpauze mag je dus gerust overal je motor parkeren, met uitzondering van het trottoir. Als je je motor daar parkeert, kun je een boete van € 200 krijgen.

Gespecialiseerd motortransport en een luxe 4-sterren hotel

We zorgden er natuurlijk voor dat de vrachtwagenchauffeur genoeg ruimte heeft om de motoren te lossen bij het hotel. Het transport moet helemaal tot in de puntjes gepland worden; we willen immers wel dat de motoren tegelijk met ons aan komen. Zo kun jij bij aankomst direct op je motor stappen als je dat wil. Omdat niet iedereen na een vliegreis zin heeft om op de motor te stappen, hebben we een heerlijk comfortabel hotel geregeld inclusief zwembad en wellness. Zo kun je de hele week voor of na het motorrijden extra ontspannen. Je geniet er van het zonnige weer, de gezellige terrassen maar ook kun je even heerlijk zwemmen. Genieten van een welverdiende wellness-sessie of ga een dagje heerlijk bakken op het strand. Completer dan dit wordt het bijna niet! Zon, zee, strand en motorrijden!

Deze unieke motorvakantie naar Andalusië was dan ook binnen enkele weken compleet volgeboekt afgelopen jaar. Dat ging ontzettend vlot. We hadden plek voor 16 personen, want de trailer heeft ruimte voor maximaal 16 motoren. Op de valreep wilden er toch nog 4 personen heel graag mee op reis en hebben we dus voor hen nog “even” 4 huurmotoren geregeld op de plaats van bestemming! Daar doen wij van Kobutex Motorreizen niet moeilijk over.

3 weken voor de reis

Voordat deze reis begon, hebben we een kennismaking georganiseerd met de deelnemers 3 weken voor de vertrekdatum. Niet alleen kun je elkaar dan alvast even ontmoeten, ook vertellen we alle ins en outs van deze geweldige motorvakantie. We vertellen hoelaat je waar verwacht wordt, hoe het motortransport in zijn werk gaat en welke zaken heel belangrijk zijn. Denk aan een geldig paspoort op zak hebben. Zorg dat je je motor thuis eerst even goed controleert, zodat je zeker weet dat deze in veilige staat verkeerd. Vergeet ook niet om een goede reisverzekering te regelen. Zo hebben we altijd nog een aantal hele goede tips die belangrijk zijn om je vakantie relaxt en prettige te laten verlopen.

5 dagen voor de reis

Omdat onze eigen motoren op transport gingen naar Andalusië, werden deze 5 dagen voor de vertrekdatum ingeleverd bij ons in Leek. De ervaren transporteur zet zelf alle motoren in de trailer en weet precies hoe hij dat het beste op een veilige manier kan doen. Inmiddels waren ook de routes die Gradus voor ons maakt naar iedereen verstuurd via e-mail. Zo weet je zeker dat je alle routes hebt voor in je navigatiesysteem.

De dag van vertrek

Op de dag van vertrek zagen we elkaar op Schiphol, waar we met Transavia naar Malaga vlogen. Onverwachts stond Gradus voor onze neus, die kwam ons nog even gezellig uitzwaaien en een fijne vakantie toewensen. Op het vliegveld van Malaga stond onze chauffeur met zijn bus ons al op te wachten om ons naar het hotel te brengen. Op dit moment kwamen we er achter dat de bus die geregeld was ruimte had voor exact 19 personen… En wij waren met een groep van 20! Oeps, kleine miscommunicatie dus. Gelukkig zijn er voldoende taxi’s en hoefden we niemand terug naar huis te sturen.

Laat de vakantie nu maar echt beginnen!

Aangekomen bij het hotel kon de vakantie pas echt beginnen. Het transport stond al klaar om onze motoren te lossen bij het hotel. Helaas bleek dat de plaats waar we mochten lossen ineens niet meer toegankelijk was. Dit zijn dingen die je van te voren gewoon niet kunt voorkomen, het is natuurlijk wel Spanje… Gelukkig waren er agenten die de transporteur onder escort naar een pleintje begeleidde waar alsnog alle motoren veilig uitgeladen konden worden. Dit onder het toeziend oog van de politieagenten en nieuwsgierige toeristen die waren komen kijken. Ach, problemen zijn er om op te lossen en tijdens dit soort groepsreizen zijn wij altijd zelf aanwezig als reisbegeleiding. Wij zorgen dat iedereen heerlijk kan genieten van een welverdiende vakantie. Ons motto is niet voor niets: Vrijheid blijheid!

Voor 2023 hebben wij weer een heleboel prachtige nieuwe routes ontdekt en helemaal uitgestippeld voor je. We gaan ook dit jaar weer heel veel bijzondere plekken bezoeken en volop genieten van de prachtige natuur in Andalusië, een heerlijk warm Spaans zonnetje en natuurlijk lokaal eten en drinken. Ga jij dit jaar met ons mee op motorvakantie naar het mooie, warme en gezellige Andalusië? Schrijf je dan nu in voor onze 8-daagse motorvakantie van 25 maart tot en met 1 april!

Ben je nieuwsgierig geworden in wat voor hotel we zullen verblijven? Graag geven we hieronder even een sneak peak van deze prachtige plek in Andalusië! We gaan hier volop genieten van een geweldige vakantie dit jaar!