4-daagse motorreis Harz-Duitsland

Reis is vol!

19 Sept

T/M

22 Sept

Deel deze reis!

Ga er heerlijk op uit op de motor in de Harz 

Voor dit jaar hebben we de 4-daagse motorreis naar de Harz volledig vernieuwd! Naast nieuwe uitdagende routes hebben we ook een nieuw hotel geselecteerd voor dit jaar. We kijken enorm uit naar deze volledig vernieuwde reis en kunnen niet wachten om de nieuwe routes op de motor te gaan verkennen. Het belooft een prachtige motorreis te worden.

De Harz is een betrekkelijk klein natuurgebied met een oppervlakte van slechts ongeveer 250 vierkante kilometer. Des al niet te min is de Harz ideaal om een paar dagen heerlijk te genieten op de motor. Je rijdt er door de prachtigste natuur, door mooie kleine dorpjes en langs de ene na de andere bezienswaardigheid. De Harz ligt in het noordelijkste deel van het Duitse Middelgebergte. Het is een geliefde vakantiebestemming bij motorrijders op zo’n 4 uur rijden ten oosten van onze landsgrenzen.

De regio bevindt zich op de grens tussen voormalig West- en Oost-Duitsland. Hierom is het ook ook doorspekt met overblijfselen uit de moderne geschiedenis, zoals langs de Harzer Grensweg waar je nog grensmonumenten en oude wachttorens ziet. Samen met de mooie wegen zorgt het ervoor dat je altijd iets bijzonders hebt te zien onderweg. Wij omarmen het motto ‘vrijheid, blijheid’ en streven ernaar dat elke motorrijder een onvergetelijke ervaring beleeft. Als er iets is wat we voor je kunnen doen, aarzel dan niet om het te vragen. Bij Kobutex Motorreizen geldt: niets moet en alles mag!

Hoe ziet de 4 daagse motorreis door de Harz eruit?

De 4-daagse motorreis in de Harz, Duitsland, begint in Exloo, Drenthe. Vanuit een mooi aansluitpunt in het Duitse Schapen zullen we een korte koffiepauze houden. We zullen door het Teutoburgerwoud rijden en langs het prachtige stadje Tecklenburg komen. Dit stadje ligt bovenop een heuvel in het schitterende Teutoburgerwoud en heeft een karakteristiek centrum met middeleeuwse Duitse vakwerkhuizen. We passeren ook het schitterende Schiedermeer en zullen bij Polle de Weser oversteken terwijl we steeds dichter bij het Harz-gebied komen. Onze route brengt ons naar het Osterode am Harz, bekend om zijn pittoreske Duitse vakwerkhuizen. Het stadje ligt in de directe nabijheid van het Nationaal Park aan de zuidelijke rand van het Harzgebergte en vormt een perfecte uitvalsbasis voor deze motorvakantie

Vandaag staat de Kyffhauser op het programma, een prachtige weg met 36 bochten waar elke motorrijder van zal genieten. Maar voordat we daar aankomen, maken we eerst een stop bij Torfhaus. Dit is een bekende ontmoetingsplaats voor motorrijders, met een geweldig uitzicht op de Brocken. Op een zonnige dag kun je hier honderden motorrijders verwachten, en vele mensen komen hier om de motoren te bewonderen. Vervolgens rijden we door naar Braunlage, gelegen in het nationale park van de Harz. Met een hoogte van 971 meter is de Wurmberg hier de op een na hoogste berg, na de Brocken. Tussen beide bergen ligt het dal van de Kalte. Bij Drei Annen Hohne komt de puffende Brockenbahn aan en stopt hier op weg naar de hoogste top van Noord-Duitsland. Het is een prachtig gezicht om zo’n oude stoomtrein te zien.

Daarna rijden we over de Rappbodetalsperre bij Oberharz, de grootste dam van Duitsland met een indrukwekkende hoogte van 106 meter. Deze brug bevindt zich in Naturpark Harz/Sachsen-Anhalt en overspant het Rappbodetal, het grootste stuwmeer van Duitsland. Vervolgens volgen we de rivier de Bode naar het plaatsje Kelbra. Daarna rijden we door de zuidelijke Harz, door het prachtige natuurpark Rothenburg, richting de Kyffhauser met zijn 36 bochten vol motorplezier en als beloning een heerlijke Curryworst! Ook passeren we het Kelbra-stuwmeer, het grootste meer in de regio met een oppervlakte van 6 km², direct aan de voet van het Kyffhäuser-gebergte. Bad Sachsa is een kleine stad aan de zonnige en charmante zuidelijke rand van de Harz, omringd door bergen die tot wel 600 meter hoog zijn.

De Harz-Weser Tour is een geliefde motorroute in Duitsland die motorrijders door het betoverende landschap van de Harz en de Weserbergland-regio’s voert. Deze route biedt een fantastische kans om te genieten van schilderachtige wegen, uitdagende bochten en adembenemende vergezichten.

Tijdens deze tocht doorkruis je het charmante dorpje Hemeln, dat zich idyllisch aan de oevers van de Weser-rivier bevindt. Gelegen in het betoverende Weserbergland, biedt deze regio glooiende heuvels en natuurlijke pracht die motorliefhebbers zullen waarderen.

En dan hebben we het prachtige Hann. Münden, een historische stad die beroemd is vanwege de uitstekend bewaard gebleven vakwerkhuizen en de samenloop van de rivieren Werra en Fulda, die samen de majestueuze Weser-rivier vormen. Een tussenstop in deze betoverende stad is een welkome traktatie op je reis.

De weg L563 heeft een aantal uitdagende bochten die het hart van elke motorrijder sneller laten kloppen. Vervolgens, bij Witzenhausen, steek je de schilderachtige rivier de Werra over via kronkelende wegen die je naar de prachtige Seeburger See leiden. Dit natuurlijke meer beslaat maar liefst 86,5 hectare en staat bekend als het grootste natuurlijke meer van Niedersachsen. Het is meer dan 2500 jaar oud en is ontstaan door geologische verschuivingen.

Na dit avontuur op twee wielen kun je ontspannen in een gastvrij hotel en genieten van een welverdiend drankje.

Extra Route Motor tour door de Harz (329 Km)

Voor de ware bochtenliefhebbers hebben we een speciale traktatie in petto: de Bochtenparadijs Motortour door de Harz. Deze route is een meeslepend avontuur dat je meeneemt langs adembenemende slingerwegen, speciaal gemaakt om je motorhart sneller te laten kloppen. Bereid je voor om versteld te staan van de ongerepte schoonheid van de Harz en haar verborgen juweeltjes.

Je rijdt door diverse mooie oude vakwerk dorpjes en steden van de Harz, zoals Wildemann. Een van de opvallende aspecten van Wildemann is de rijke mijnbouwgeschiedenis. Het dorp ontstond als een mijnstadje en was vroeger bekend om zijn zilver- en loodmijnen. Ook slaan we Goslar niet over. De Kaiserpfalz ligt in een schilderachtige omgeving, omringd door de betoverende oude stad van Goslar. De smalle geplaveide straatjes, vakwerkhuizen en historische gebouwen maken een koffiestop hier zeker een aangename ervaring.

Aangekomen bij de Torfhaus, een van de bekendste ontmoetingsplaatsen voor bikers met uitzicht op de Brocken, bevind je je in het hart van het Harz Nationaal Park. In de omgeving van Torfhaus vind je enkele van de meest schilderachtige wegen van de Harz, waaronder de B4, die door het nationale park loopt. Torfhaus beschikt over verschillende cafés en restaurants waar motorrijders kunnen stoppen voor een kopje koffie, een verfrissend drankje of een stevige maaltijd. Het is een ideale plek om even te pauzeren en bij te tanken voordat je verder gaat met je rit.

We rijden door de stad Sankt Andreasberg, de hoogstgelegen mijnbouwstad op een hoogte van 600 tot 900 meter, en straalt met zijn kleurrijke houten huizen, gele klokkentoren en steile bergpaden een heel bijzondere charme uit. Braunlage met zijn Harzer Schmalspurbahn is ook een hoogtepunt. Een van de historische bezienswaardigheden van Braunlage is het station van de Harzer Schmalspurbahn, een smalspoorlijn die door de Harz loopt. Met prachtige wegen die nooit vervelen kom je door het pittoreske stadje Stolberg, met charmante vakwerkhuizen en het prachtige Schloss Stolberg dat hoog boven de stad uittorent. Hier heb je een panoramisch uitzicht over de omliggende bergen en valleien. Het is een uitstekende plek om te genieten van adembenemende vergezichten en om foto’s te maken.

Dan rijd je alweer richting het fijne hotel, maar eerst nog even door het prachtige historische centrum van Osterode am Harz, dat wordt gekenmerkt door goed bewaarde vakwerkhuizen, smalle geplaveide straten en een gezellige sfeer.

Aan alle leuke dingen komt ook weer een einde. Na een goed ontbijt nemen we afscheid van de groep en volgen we een mooie route binnendoor terwijl we het Harz-gebied verlaten. We rijden door het glooiende Teutoburgerwald en het aangrenzende Weserbergland, steken de Weser over, en gaan steeds meer richting Nederland. Uiteindelijk eindigen we deze route in Emmen.

Natuurlijk ben je vrij om zelf te beslissen hoe je deze dag terug naar huis wilt gaan, of je nu binnendoor wilt rijden of toch de autobahn verkiest.

Motorrijden in het Harz-gebergte

De Harz biedt een overvloed aan prachtige bochtige motorroutes die alles te bieden hebben waar een motorrijder naar verlangt. Deze routes doorkruisen diverse landschappen, van kronkelende bergpassen tot glooiende heuvels en valleien, en ze vormen een constante bron van opwinding en uitdaging voor motorliefhebbers.

Een absolute must voor motorrijders is de uitdagende Kyffhauser-route, met zijn beroemde 36 bochten. Onderweg zijn er leuke tussenstops bij ontmoetingsplaatsen voor motorrijders, zoals Torfhaus. De Kyffhauser is slechts het begin, want de reis voert je ook door het nationale park van de Harz, waar schitterende uitzichten over de bergen en uitdagende bochten elkaar afwisselen.

Voor de ultieme bochtenervaring is er de Bochtenparadijs Motortour door de Harz, speciaal ontworpen voor degenen die hunkeren naar nog meer bochtenavontuur. Deze route neemt je mee langs prachtige slingerwegen die bijna lijken te zijn gecreëerd om het motorhart sneller te laten kloppen. De Harz is werkelijk een paradijs voor motorliefhebbers.

Historie van de Harz

Tijden de 4-daagse motorreis door de Harz zul je zien dat het gebied bol staat van de historie. Veel van de dorpjes, steden en andere bezienswaardigheden hebben een UNESCO-status. De Harz is al sinds de Romeinse tijd een bijzondere mijnbouwregio. Vooral zilver, lood, koper en zink kwamen hier tot in de 20e eeuw uit de grond. De oude Remmelsbergmijn, die meer dan duizend jaar in productie was, staat op deze internationale monumentenlijst, net als de nabijgelegen stad Goslar én de vroegere grensovergangen tussen West- en Oost-Duitsland.

Als je geluk hebt, hoor je het gefluit en gestamp van een oud stoomlocomotief die door de Harz rijdt, een uniek railnetwerk van nog altijd meer dan 100 km. Ook goed vertegenwoordigd in de Harz zijn stuwdammen en bijbehorende meren, zoals de Rappbodetalsperre. Hier kun je je jiffy even uitklappen en over een gigantisch lange hangbrug lopen (als je durft…) met een adembenemend panorama-uitzicht als bonus. Parkeren doe je bij de stuwdam, waar je na een korte wandeling door het bos wordt beloond met een schitterend vergezicht.

Ontdek de Unieke Dynamiek van een Groepsreis met Kobutex Motorreizen

Bij Kobutex Motorreizen begrijpen we dat de manier waarop je reist net zo belangrijk is als de bestemming zelf. Daarom hebben we onze groepsreizen zorgvuldig ontworpen om de perfecte balans te vinden tussen avontuur, gezelligheid en persoonlijke vrijheid.

Kleine Groepen, Grote Ervaringen

In plaats van grote, onpersoonlijke groepen te vormen, kiezen we bewust voor kleinere groepen motorliefhebbers. Dit stelt ons in staat om het overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat iedereen zich gewaardeerd en betrokken voelt. Met een gemiddelde groepsgrootte kun je rekenen op persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om onderweg contact te maken met medereizigers.

Flexibiliteit in Beweging

We begrijpen dat elke motorrijder zijn of haar eigen tempo en stijl heeft. Daarom geven we je de vrijheid om je eigen ritme te bepalen tijdens de tussenstops. Als je graag door wilt rijden zonder lange pauzes, is dat helemaal prima. We bieden je de kans om je eigen avontuur te creëren terwijl je geniet van de prachtige routes die we hebben uitgestippeld.

Ontmoet Tijdens het Gezellige Diner

Het diner is niet alleen een gelegenheid om te genieten van heerlijke maaltijden, maar ook een kans om je avonturen van de dag te delen met gelijkgestemde zielen. Gezelligheid staat centraal tijdens het diner, waar je verhalen kunt delen, tips kunt uitwisselen en nieuwe vrienden kunt maken. Dit is het moment waarop onze motorreizigers samenkomen en de opwinding van de dag kunnen delen.

Bij Kobutex Motorreizen draait alles om het creëren van een onvergetelijke reiservaring die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Ontdek de vrijheid, blijheid en het samenzijn dat onze groepsreizen uniek maakt. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide, onze reizen bieden de perfecte balans voor elke motorliefhebber.

Vertrekdatum

19 Sept

Retourdatum

22 Sept

Inschrijven mogelijk?

nee

Prijs

Prijs op basis van 4- Dagen

€ 399 ,- op basis van tweepersoonskamer (per persoon) (Volgeboekt)
€ 479.- op basis van éénpersoonskamer beperkte aantal (Volgeboekt)

Inclusief

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip
 • Voor alle dagen motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden van de Harz
 • Uitgebreid Roadboek
 • Vers ontbijtbuffet
 • 4-Gangen diner met vers bereide gerechten
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel tevens overdekt mogelijk
 • 3x Ontbijtbuffet
 • 3x 4- gangen Diner
 • Gratis gebruik Sauna en Zwembad
 • Badjas op kamer aanwezig

Niveau reis

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip
 • Voor alle dagen motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden van de Harz
 • Uitgebreid Roadboek
 • Vers ontbijtbuffet
 • 4-Gangen diner met vers bereide gerechten
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel tevens overdekt mogelijk
 • 3x Ontbijtbuffet
 • 3x 4- gangen Diner
 • Gratis gebruik Sauna en Zwembad
 • Badjas op kamer aanwezig