Kobutex
Motorreizen

Bochtentraining

Lekker sturen in de Eifel

Welkom bij de Kobutex Motorreizen Bochtentraining voor motoren in de Eifel! Van 22 tot en met 25 augustus bieden wij een exclusieve motorrijervaring in de adembenemende heuvels van de Eifel. Deze reis is ontworpen om je bochtenwerk te perfectioneren, met persoonlijke begeleiding van onze gecertificeerde instructeurs. Of je nu de techniek wilt verfijnen of meer vertrouwen wilt krijgen op kronkelende bergwegen, deze training biedt je alle handvatten. Bereid je voor op een onvergetelijke reis waarbij veiligheid, plezier en leerzaamheid centraal staan.

Verfijn Je Rijtechniek

Bochtentechniek

Leer de fijne kneepjes van bochtentechniek, waarbij we focussen op het correct aanrijden, doorrijden en uitrijden van bochten. Deze technieken verhogen je veiligheid en rijplezier op bochtige wegen.

Kijktechniek

Ontwikkel effectieve kijktechnieken om je anticipatie en snelheid in bochten te verbeteren. Goed kijken helpt bij het beter inschatten van bochten en het maken van vloeiendere rijlijnen.

Remtechniek

Verbeter je remvaardigheden met praktische oefeningen. Je leert hoe je efficiënt en veilig kunt remmen, zowel in als buiten bochten.

Insturen Bochten

Focus op de kunst van het insturen. Leer hoe je jouw motor soepel en met precisie de bocht in leidt, wat cruciaal is voor een veilige en dynamische rijstijl.

Positionering op de Weg

Optimaliseer je positie op de weg voor maximale veiligheid en controle. Deze sessie benadrukt het belang van positionering tijdens het nemen van diverse soorten bochten.

Techniek van de Motor

Krijg inzicht in de technische aspecten van jouw motorfiets die van invloed zijn op het bochtenwerk, zoals veringinstellingen en bandenkeuze.

Doel van de Training

"Veiligheid en Plezier op de Weg"

Het hoofddoel van de Kobutex Motorreizen bochten training in de Eifel is om elke deelnemer te voorzien van de vaardigheden en het vertrouwen om veilig en effectief te rijden in uitdagende bergomgevingen. In tegenstelling tot de vlakke en voorspelbare wegen in Nederland, bieden bergachtige regio’s zoals de Eifel, de Alpen in Oostenrijk, of de Dolomieten in Italië unieke uitdagingen die geavanceerde rijtechnieken vereisen. Deze training is specifiek ontworpen om je te leren hoe je deze uitdagingen met gemak kunt aangaan, waardoor je niet alleen een veiligere, maar ook een meer genietende rijder wordt. Of je nu de haarspeldbochten van de Alpen navigeert of de glooiende heuvels van de Eifel, na deze cursus zal je met een verhoogd vertrouwen en vaardigheden de weg op gaan, klaar om elke rit tot een plezierige ervaring te maken.

Wat gaan we doen?

Dag 1: De Start van het Avontuur

Eerste Stappen in de Eifel – We verzamelen bij Van der Valk in Venlo waar, na een warm ontvangst met koffie en een introductie door onze gecertificeerde instructeurs, de reis naar Duitsland begint. Vandaag focussen we op de basis van bochtenwerk, ideaal om de training te starten.

Dag 2: Dieper in de Techniek

Verdieping van Vaardigheden – De tweede dag begint met een bespreking van de vorige dag, gevolgd door een ontbijt. Daarna gaan we in kleinere groepen de weg op, onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur die continu feedback geeft en tips deelt voor een betere rijtechniek.

Dag 3: Verfijning en Feedback

Perfectie nabij – Op deze dag gaan we verder met het verfijnen van de aangeleerde technieken. De focus ligt op het toepassen van de vaardigheden in uitdagender bochten en wegen, met als doel het rijgedrag verder te optimaliseren.

Dag 4: Afsluiting en Terugkeer

Terug naar Huis met Nieuwe Vaardigheden – Na drie intensieve dagen van leren en oefenen, is het tijd om terug te keren naar Nederland. We rijden gezamenlijk tot aan de grens, waar we afscheid nemen van de groep. Je gaat naar huis rijker aan ervaring, zelfvertrouwen met een certificaat op zak.

Certificaat

Goed op pad!

Na afloop van de intensieve vierdaagse bochtentraining in de Eifel biedt Kobutex Motorreizen de deelnemers een officieel certificaat aan. Dit certificaat staat niet alleen symbool voor je toewijding en de opgedane kennis, maar bevestigt ook jouw vaardigheden in geavanceerde rijtechnieken.

Gecertificeerde instructeurs

Zes rijders per instructeur

Bij Kobutex Motorreizen begrijpen we het belang van persoonlijke aandacht tijdens het leerproces. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze bochten training in de Eifel te beperken tot kleine groepen van maximaal zes rijders per instructeur. Deze aanpak garandeert dat elke deelnemer de volledige aandacht en begeleiding krijgt die nodig is om de technieken grondig onder de knie te krijgen.

De hele dag begeleiding

Onze gecertificeerde instructeurs rijden de hele dag met de cursisten mee, waardoor zij voortdurend observaties en aanpassingen kunnen bieden. Dit betekent dat elke correctie of advies direct en op maat gegeven wordt, wat de leercurve aanzienlijk versnelt en de kwaliteit van het onderwijs maximaliseert. Deze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat je als rijder snel progressie maakt en met meer zelfvertrouwen de training afrondt.

Overige Informatie

Goed om te Weten

Deze training is ideaal voor rijders van All-Road, Sport en Naked Bikes. Choppers zijn minder geschikt, tenzij je zelf een groep van zes vormt. De wegen en routes zijn zorgvuldig gekozen om zowel uitdaging als veiligheid te bieden.

Deze Reis is Inclusief

Geniet van een volledig verzorgde ervaring, inclusief welkomstkoffie bij Van der Valk, drie hotelovernachtingen, dagelijks ontbijtbuffet en driegangendiners, routes in GPX-bestand voor alle dagen, en professionele training door gecertificeerde instructeurs.

Prijzen

Voor 1 persoon € 599
Voor een tweepersoons kamer obv 2 personen €519

Schrijf je in!

Bochtentraining

Gegevens

Naam volgens paspoort(Vereist)
Roepnaam
Geboortedatum
Je kunt hier aangeven of je een één- of tweepersoonskamer wilt boeken.
Geboortedatum
Voor hier de contactgegevens in van de persoon wanneer zich er een calamiteit voordoet.
Voeg hier uw opmerkingen, vragen, allergieën of andere zaken waarmee wij rekening kunnen houden toe.