8-daagse motorreis Pyreneeën-Andorra-Spanje

5 juli

T/M

12 juli

Deel deze reis!

Een volledig verzorgde 8-daagse motorreis door Pyreneeën-Spanje

Verken de Pyreneeën tijdens een volledig verzorgde 8-daagse motorreis. De Pyreneeën strekken zich uit langs de grens tussen Frankrijk en Spanje, wat de mogelijkheid biedt om tijdens één reis twee landen met diverse culturen te verkennen. In de komende week zul je afwisselend de Franse en Spaanse Pyreneeën ontdekken. Aan de ene kant kun je genieten van het weelderige groene landschap van Frankrijk, terwijl aan de andere kant de ruige, roodgekleurde rotsen en natuur van Spanje op je wachten.

De Pyreneeën: een waar stuurparadijs

Als mensen weten we dat de Pyreneeën bekend staan om hun adembenemende landschappen, variërend van majestueuze bergen tot groene valleien en heldere bergmeren. Voor een motorrijder is dit het ideale decor; de Pyreneeën vormen een waar stuurparadijs! De regio biedt talloze bochtige bergwegen, zoveel bochten dat er geen recht stuk aan te pas komt. De vele uitdagende haarspeldbochten en bergpassen dagen je uit om het uiterste uit jezelf en je motor te halen. Al deze wegen kunnen in redelijke rust worden verkend. In vergelijking met sommige andere populaire motorbestemmingen in Europa zijn de Pyreneeën vaak minder druk, wat betekent dat je kunt genieten van een rustige en ontspannen rit zonder al te veel verkeer. Dit maakt de Pyreneeën tot een droomlocatie voor elke motorrijder.

In de Pyreneeën kun je naast adembenemende wegen en natuur ook pittoreske dorpjes ontdekken, waar je de charme van de regio kunt ervaren. Deze plekken bieden de ideale gelegenheid om te stoppen, te ontspannen en te genieten van lokale gerechten en cultuur. Zowel de Fransen als de Spanjaarden staan bekend om hun passie voor lekker eten, wat betekent dat je kunt genieten van heerlijke maaltijden tijdens je reis. Bovendien kun je in de Pyreneeën de rijke geschiedenis en cultureel erfgoed van de regio ontdekken, met oude kastelen, kerken en historische bezienswaardigheden langs de routes. De Pyreneeën vormen een fantastische wereld van twee culturen.

Hoe ziet de 8-daagse motorreis door Pyraneeën-Spanje eruit?

We starten onze reis gezamenlijk vanaf Schiphol Airport naar Barcelona. We arriveren samen op het vliegveld in Barcelona, waar de bus al op ons staat te wachten. De motoren worden vakkundig op een speciaal motortransport geladen en zullen volgens een strakke planning worden uitgeladen bij het hotel wanneer we daar aankomen. Als je op de eerste vakantiedag al zin hebt om te gaan motorrijden, ben je natuurlijk vrij om op eigen gelegenheid de prachtige omgeving te gaan verkennen. Als je liever wilt bijkomen van de vliegreis, hebben we een heerlijk zwembad bij het hotel voor de liefhebbers. De komende week zul je afwisselend de Franse en Spaanse Pyreneeën ontdekken op je eigen motor, met aan de ene kant het groene Frankrijk en aan de andere kant de drogere, maar zeker niet minder mooie natuur van Spanje.

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt vertrek je vanaf het hotel in Barcelona richting de Pyreneeën. De bagage wordt met de bus naar het tweede hotel vervoerd, dus je hoeft geen grote spullen en bagage op je motor mee te nemen. Je rijdt de drukte uit, en de prachtige wegen waarvoor je gekomen bent, liggen voor je op deze eerste zonnige dag van je motorvakantie. Je doorkruist het schitterende Parc Natural de Sant Llorenq del Munt i Lóbac en komt langs pittoreske bergdorpjes met oude kerkjes en gebouwen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Op je motor kronkel je steeds verder richting de Franse en Spaanse Pyreneeën. Voordat je bij het hotel aankomt, heb je al een aantal van de mooiste wegen bereden, en ’s avonds bij het heerlijke dinerbuffet kun je terugkijken op een fantastische eerste dag van je motorvakantie

Het hotel in El Tarter ligt vlakbij Andorra, wat natuurlijk altijd een bezoekje waard is! Vanuit Andorra zijn we snel in de prachtige Franse Pyreneeën, waar je over talloze cols, oftewel bergpassen, zult rijden, die ook deel uitmaken van het parcours van de Tour de France. Op de motor verken je de adembenemende landschappen en passeer je enkele hoogtepunten, zoals de Col Chioula en de Col de Port. De laatste is een beklimming in de regio Ariège, met een lengte van 12,5 kilometer en een hoogteverschil van 622 meter. Je keert via een schitterende route terug naar het comfortabele hotel in El Tarter.

Voor deze dag is ook een extra lange route beschikbaar van 50 km meer, deze route is in totaal 295 km lang.

Vandaag ga je de ruigere en drogere kant van de Spaanse Pyreneeën op de motor verkennen. De wegen zijn meestal voorzien van hoogwaardig asfalt, wat het motorrijden in Spanje natuurlijk nog aangenamer maakt. Je passeert Andorra, het belastingvrije paradijs, waar je wellicht een korte stop kunt maken voor wat belastingvrij winkelen! Vandaag staan er tal van bochten op het programma, maar ook prachtige uitzichtpunten zoals de Mirador de la Trava. Hier moet je zeker even stoppen voor een fotomoment. Verderop op deze route kom je nog veel meer adembenemende uitzichten tegen, oftewel Miradors, zoals de Col de la Creueta. Dit is een bergpas met meer dan 20 kilometer aan bochten en panoramische vergezichten op de prachtige Pyreneeën, gelegen op een hoogte van 1900 meter.

Voor deze dag is ook een extra lange route beschikbaar van 90 km meer, deze route is in totaal 339 km lang.

Op dag 5 van deze motorvakantie heb je keuze uit 2 routes.

Keuze 1: Ga verder op ontdekkingstocht in de Franse Pyreneeën op de motor. Je rijdt over diverse bergpassen, door groene natuurparken en langs prachtige oude kastelen. De Coll de la Llosa is 9,7 kilometer lang, en de top van de beklimming ligt op een hoogte van 1870 meter. Vandaag doorkruis je ook schilderachtige Franse dorpjes met mooie pleinen. Dit is natuurlijk een heerlijke omgeving om tijdens een pauze even van een kopje koffie te genieten. Voor deze keuze is ook een extra lange route beschikbaar van in totaal 238 km.

Keuze 2: Als je vandaag wat minder kilometers wilt maken, dan is een rondrit door Andorra zeker een aanrader en daarom niet minder ontspannend! In deze route zorgen we voor extra variatie onderweg met talloze bochten en schitterende natuur, wat het motorrijden tot een waar genot maakt. Je doorkruist vandaag alle passen die de regio Andorra te bieden heeft, en dit is prima te doen in één dag. Onderweg is er meer dan genoeg te zien en te beleven.

Op deze 6e vakantiedag staat een mooie mix van bergpassen, oude kastelen en schitterende vergezichten vanaf enkele prachtige uitkijkpunten op het programma. Col de Nargó biedt gevarieerde natuur en prachtige bochtige wegen. Je passeert het schitterende Pantano de Talarn. De Talarn Dam is een massieve betonnen zwaartekracht dam in de rivier de Noguera Pallaresa, een zijrivier van de Ebro. Col de Boixois is 22,3 kilometer lang en overbrugt een hoogteverschil van 788 meter. De top van de beklimming bevindt zich op 1331 meter hoogte

Op de voorlaatste dag van deze motorvakantie, na een goed ontbijt, worden de koffers weer ingepakt en keurig voor je naar het hotel in Barcelona vervoerd, waar we gezamenlijk voor de laatste keer overnachten. Zelf rijd je op de motor via een prachtige route terug richting Barcelona. We doorkruisen nog steeds schitterende natuurparken, zoals het Parc Natural del Cadi Moixero. Dit park in de Pyreneeën heeft een prachtig berglandschap dat wordt gedomineerd door de twee grote bergketens waar het zijn naam aan dankt: El Cadí en Moixeró. Je vindt hier diverse landschappen, waaronder bossen, weiden, ruige bergen en valleien. In het park kun je genieten van de ongerepte schoonheid van de natuur en de authentieke bergdorpjes.

Wat heeft Spanje toch prachtige wegen! Na een heerlijke dag motorrijden kom je weer aan bij het hotel in Barcelona, waar we ook de eerste nacht hebben verbleven. De motoren worden weer ingeladen en gaan met gespecialiseerd transport terug naar Nederland. Zelf kun je nog even genieten van een bijzondere afsluiter van deze motorvakantie met lekker eten en een laatste duik in het hotelzwembad!

Helaas is vandaag de laatste dag aangebroken van deze fantastische motorvakantie. Na een vers ontbijt vertrekken we gezamenlijk met de bus naar het vliegveld om terug te vliegen naar Nederland. Na slechts een paar uurtjes vliegen komen we weer aan op Schiphol Airport, met allemaal mooie herinneringen in onze koffers. De hereniging met je motor vindt een paar dagen later plaats. Hierover informeren we je tijdens de vakantie, zodat je precies weet waar en wanneer je je motor weer kunt ophalen.

De mooiste bergpassen van de Pyreneeën

De Pyreneeën zijn niet alleen een waar stuurparadijs, maar ook een waar klimparadijs. Met hun hoge bergen, diepe dalen en weelderige natuur bieden ze een ongekend avontuur. Tijdens onze verkenningstocht door de Pyreneeën doorkruisen we verschillende natuurparken, waar de meest prachtige bergpassen op ons wachten. Een van deze parels is het Parc Natural de Sant Llorenq del Munt i Lóbac, gelegen in de Spaanse Pyreneeën. Het gebied wordt gekenmerkt door weelderige groene valleien en majestueuze bergen. De prachtige omgeving en de rustige wegen maken van dit park een geliefde bestemming onder motorrijders.

Vanuit dit natuurpark vervolg je je reis naar de Spaanse en Franse Pyreneeën, waar je enkele van de meest prachtige bergpassen van de Pyreneeën zult doorkruisen. Een van deze indrukwekkende bergpassen is de Col de la Creueta, met meer dan 20 kilometer aan bochten en adembenemende uitzichten op de majestueuze Pyreneeën. Deze uitdagende weg op 1900 meter hoogte biedt een spectaculaire ervaring. Daarnaast passeren we ook de Col Chioula en de Col de Port, twee beroemde bergpassen die deel uitmaken van het parcours van de Tour de France. Deze passen staan bekend om hun uitdagende bochten en steile hellingen, waardoor je stuurvaardigheid op de proef wordt gesteld. Als beloning word je getrakteerd op panoramische vergezichten. En dit is slechts het begin; tijdens deze reis door de Pyreneeën volgen de ene bergpas na de andere

Wij hebben alles tot in de puntjes voor je geregeld

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast individuele motorvakanties ook groepsreizen boeken naar allerlei bestemmingen in Europa. Bij ons draait alles om avontuur, gezelligheid en ontspanning. Sluit je aan bij gelijkgestemde motorliefhebbers en beleef een onvergetelijke ervaring. Rij elke dag prachtige routes op je motor die wij hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied. Wij omarmen het motto ‘vrijheid, blijheid’ en streven ernaar dat elke motorrijder een onvergetelijke ervaring beleeft. Als er iets is wat we voor je kunnen doen, aarzel dan niet om het te vragen. Bij Kobutex Motorreizen geldt: niets moet en alles mag! Wij zorgen ervoor dat elke motorrijder volop kan genieten van zijn of haar 8-daagse motorreis door de Pyreneeën.

Ontdek de Unieke Dynamiek van een Groepsreis met Kobutex Motorreizen

Bij Kobutex Motorreizen begrijpen we dat de manier waarop je reist net zo belangrijk is als de bestemming zelf. Daarom hebben we onze groepsreizen zorgvuldig ontworpen om de perfecte balans te vinden tussen avontuur, gezelligheid en persoonlijke vrijheid.

Kleine Groepen, Grote Ervaringen

In plaats van grote, onpersoonlijke groepen te vormen, kiezen we bewust voor kleinere groepen motorliefhebbers. Dit stelt ons in staat om het overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat iedereen zich gewaardeerd en betrokken voelt. Met een gemiddelde groepsgrootte kun je rekenen op persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om onderweg contact te maken met medereizigers.

Flexibiliteit in Beweging

We begrijpen dat elke motorrijder zijn of haar eigen tempo en stijl heeft. Daarom geven we je de vrijheid om je eigen ritme te bepalen tijdens de tussenstops. Als je graag door wilt rijden zonder lange pauzes, is dat helemaal prima. We bieden je de kans om je eigen avontuur te creëren terwijl je geniet van de prachtige routes die we hebben uitgestippeld.

Ontmoet Tijdens het Gezellige Diner

Het diner is niet alleen een gelegenheid om te genieten van heerlijke maaltijden, maar ook een kans om je avonturen van de dag te delen met gelijkgestemde zielen. Gezelligheid staat centraal tijdens het diner, waar je verhalen kunt delen, tips kunt uitwisselen en nieuwe vrienden kunt maken. Dit is het moment waarop onze motorreizigers samenkomen en de opwinding van de dag kunnen delen.

Bij Kobutex Motorreizen draait alles om het creëren van een onvergetelijke reiservaring die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Ontdek de vrijheid, blijheid en het samenzijn dat onze groepsreizen uniek maakt. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide, onze reizen bieden de perfecte balans voor elke motorliefhebber.

Vertrekdatum

5 juli

Retourdatum

12 juli

Inschrijven mogelijk?

Ja

Prijs

 

 • Prijzen voor deze 8-daagse Pyreneeën reis:
 • Motorrijder op 2-persoonskamer € 1599,- Nog 2 kamers beschikbaar!
 • Duo passagier op 2- persoonskamer € 1099,-
 • Motorrijder op 1- persoonskamer € 1979,- nog 2 kamers beschikbaar!
 • Motoren kunnen ingeleverd worden op 2 locaties in Nederland.

Inclusief

 • Deze 8-Daagse Pyreneeën reis is inclusief:
 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip
 • Retourvlucht Schiphol- Barcelona v.v.
 • 10 kilo handbagage mee op vlucht
 • Transfer van Barcelona Airport naar Hotel Barcelona v.v
 • vervoer van de bagage naar Andorra v.v
 • 2 Hotelovernachtingen in Barcelona
 • 5 Hotelovernachtingen in Andorra
 • 7x ontbijtbuffet
 • 7x Dinerbuffet
 • Motoren op gespecialiseerd transport
 • Motorkleding etc gaat mee met transport motoren
 • Parkeergarages bij beide hotels aanwezig
 • Zwembad en uitgebreide wellness bij beide hotels aanwezig

Niveau reis

 • Deze 8-Daagse Pyreneeën reis is inclusief:
 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip
 • Retourvlucht Schiphol- Barcelona v.v.
 • 10 kilo handbagage mee op vlucht
 • Transfer van Barcelona Airport naar Hotel Barcelona v.v
 • vervoer van de bagage naar Andorra v.v
 • 2 Hotelovernachtingen in Barcelona
 • 5 Hotelovernachtingen in Andorra
 • 7x ontbijtbuffet
 • 7x Dinerbuffet
 • Motoren op gespecialiseerd transport
 • Motorkleding etc gaat mee met transport motoren
 • Parkeergarages bij beide hotels aanwezig
 • Zwembad en uitgebreide wellness bij beide hotels aanwezig

Schrijf je in!