9-daagse motorreis Tirol-Oostenrijk

Nog 2 kamers beschikbaar

8 juni

T/M

16 juni

Deel deze reis!

Een volledig verzorgde 9-daagse motorreis door Tirol-Oostenrijk

Ontdek Tirol-Oostenrijk tijdens een 9-daagse motorreis. Deze regio is gemaakt om per motor te verkennen. De mooiste bergpassen, zalig eten en natuurlijk prachtige natuur die je niet snel zult vergeten. Bovendien hebben we een busje dat meerijdt, waarin al je bagage past, zodat je niet met een zwaar bepakte motor hoeft te rijden. De wegen zijn erg goed met prachtig asfalt door stukken natuurgebied waarvan je wellicht niet eens wist dat het bestond. Wij hebben een heerlijk motorreis voor je samengesteld met alle ingrediënten die nodig zijn voor een heerlijke reis op de motor in het prachtige Oostenrijk.

Motoravontuur door de Alpen: Bergpassen en Schnitzels in Tirol!

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië zijn de vier landen waar je tijdens deze motorreis richting Tirol je hart kunt ophalen als je dol bent op het bedwingen van adembenemende bergpassen. We hebben een geweldige selectie aan passen opgenomen die door Zwitserland, Duitsland, Italië en natuurlijk het schönes Oostenrijk gaan. Denk aan indrukwekkende en uitdagende routes zoals de Kaunertalgletscherpas, Silvrettapas, Reschenpas, Hahntenjoch, Flexenpas en Timmelsjoch. En natuurlijk mag de wereldberoemde Stelviopas niet ontbreken!

Tijdens deze ultieme motorreis razen we over prachtige wegen en genieten we van de majestueuze landschappen in het meest motorgekke deel van Oostenrijk. Een motorreis in Oostenrijk betekent machtige bergketens, frisse berglucht, ongerepte natuur, de vrijheid van de open weg en de onweerstaanbare combinatie van Mozart en schnitzels. Het Alpenlandschap is adembenemend: tweederde van Oostenrijk bestaat uit uitdagende bergen. Ideaal om in het voorjaar en de zomer op je motor te verkennen. Maar Oostenrijk heeft meer te bieden dan alleen maar alpentoppen. Het land herbergt ook schattige valleien en kristalheldere meren die wachten om ontdekt te worden. Pak je helm en laat de avonturen beginnen!

Hoe ziet de 9-daagse motorreis door Tirol-Oostenrijk eruit?

Deze reis begint bij Hotel Van der Valk Duiven, gelegen in de buurt van Arnhem. De route omvat zowel snelwegen als schilderachtige binnenwegen die Duitsland te bieden heeft. Onze overnachting is gepland in het Westerwald, in een gastvrij 3-sterrenhotel dat geliefd is onder motorliefhebbers vanwege de gezellige sfeer.

Na een goede nachtrust en een smakelijk ontbijt vervolgen we onze motortocht naar het prachtige Beieren. Eerst genieten we van de slingerwegen in het mooie Westerwald. Vervolgens steken we de rivier de Main over bij Tiefenstein. Terwijl we door het prachtige Naturpark Spessart rijden, met zijn bergkammen en weidevalleien, vormt dit samen met de Beierse Spessart een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Duitsland.

Onze eindbestemming is het fijne hotel in Rothenburg ob der Tauber, gelegen aan de rivier de Tauber. Deze stad, gelegen aan de  Strasse, is een hoogtepunt op onze route. Wanneer we na het diner een ontspannende wandeling maken, lijkt het alsof we een stap terug in de tijd zetten, aangezien de sfeer in Rothenburg ob der Tauber doet denken aan vervlogen tijden waarin de tijd heeft stilgestaan.

Op de derde dag van deze motorvakantie rijden we door het prachtige Beieren op weg naar Oostenrijk. Maar voordat we dat doen, steken we de schitterende Donau over en doorkruisen we Tirol langs de Haldensee. Het water van de Haldensee wordt gevoed door verschillende zijrivieren, wat resulteert in uitstekende waterkwaliteit. Het diepste punt van het meer bereikt maar liefst 28 meter!

Bij de Gaichtenpas worden de banden goed opgewarmd. De Gaichtenpas is een bergpas op 1147 meter hoogte in de Allgäuer Alpen, gelegen in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, langs de Oostenrijkse landweg B199.

Als afsluiting van de dag rijden we over de Hahntenjoch Alpenpas, die op een hoogte van 1.894 meter ligt en het Obere Inntal verbindt met het Tiroler Lechtal. De kronkelige, smalle weg strekt zich uit over 29 kilometer en biedt prachtige vergezichten, waardoor het erg populair is bij motorrijders. De uitdagende bochten met hellingen tot wel 18,9% zorgen ervoor dat het hart van menig motorliefhebber sneller klopt.

Ten slotte bereiken we ons comfortabele hotel met een heerlijk terras, een verwarmd buitenzwembad en een ontspannende wellnessafdeling. Na de inspanning kunnen we hier echt van ontspanning genieten. Dat is pas echt vakantie!

Passo dello Stelvio, ook wel de Stilfersjoch of de Stelviopas genoemd, is een bergpas die je in de Italiaanse Alpen kunt vinden. Deze route is bijzonder populair onder motorrijders, simpelweg omdat de Stelvio een van de hoogste geasfalteerde bergpassen in de Alpen is. De Stelvio staat bij velen op hun bucketlist, en wij gaan er met de motor overheen! Onderweg passeren we het bekende Lago di Livigno, met de stuwdam van Lago di Livigno, gelegen op de grens tussen Zwitserland en Italië. Vervolgens bereiken we Livigno, een gemeente in de Italiaanse provincie Sondrio. De inwoners van Livigno worden Livignezen genoemd, en het dorp is tegenwoordig vooral bekend als skigebied en belastingvrije zone.

In Livigno kunnen we even pauzeren, want hier zijn tal van restaurants en terrasjes. Na onze pauze slingeren we door verschillende kleine dorpjes op weg naar de Stelvio. Eenmaal op de top van de Stelvio aangekomen, genieten we van het uitzicht op een van de mooiste (motor)passen in de Alpen. Het is tijd voor een Bratwurst bovenop de pas! Nadat we even uitgerust hebben op een terrasje en wat souvenirs hebben gescoord, zetten we onze motorrit voort, deze keer naar beneden via de vele haarspeldbochten. Tot slot passeren we het beroemde Reschenmeer met de kerktoren die nog boven het water uitsteekt.

Vandaag worden we opnieuw getrakteerd op prachtige bergpassen, waaronder de Flexenpas, die op een hoogte van 1773 meter ligt in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Tijdens onze rit komen we ook door Lech, dat vooral bekendstaat als de wintersportbestemming van de Koninklijke Familie. Naast Hotel Post bevindt zich een bakkerij waar ze heerlijk gebak serveren. Onze tocht gaat verder over de Hochtannbergpas, die een hoogte bereikt van 1679 meter.

De Furka-pas vormt een verbinding tussen de Bregenzer Ach-vallei (Bregenzer Wald) nabij Damüls en de Frutz Rivier nabij Laterns. Deze weg is uiterst populair onder motorrijders. De Silvretta Hochalpenstrasse is een must voor motorliefhebbers in Oostenrijk, met goed asfalt en talloze haarspeldbochten die over het algemeen ook nog eens goed schoon zijn. Het zijn geen extreme knijpers, maar eerder bochten met de juiste verkantingen voor een plezierige rit.

De Vermuntsee is een prachtig meer in Montafon/Vorarlberg, gelegen bij Gaschurn en op een hoogte van 1743 meter. We passeren dit meer na de Silvretta Hochalpenstrasse en zetten onze reis voort over heerlijke bochten op weg naar ons hotel in Prütz.

Laat je niet afschrikken door de kilometers van vandaag, want deze route verloopt vlot en is zeker niet saai. De tocht voert je langs de oude Brennerpas en neemt je mee over prachtige bochtige wegen door Oostenrijk en natuurlijk ook door een schitterend deel van Italië.

Tijdens de rit zul je ook de Jaufenpas oversteken, een bergpas in het Italiaanse Zuid-Tirol die op 2099 meter hoogte ligt. Deze bochtige weg heeft twintig haarspeldbochten en strekt zich uit over een totale afstand van 39 kilometer.

Verderop kom je ook langs de Passo del Rombo, die altijd een uitdaging vormt. Deze pas staat beter bekend onder zijn Duitse naam, de Timmelsjoch-Hochalpenstrasse. Je kunt gegarandeerd genieten van prachtige uitzichten terwijl je onderweg bent naar het Ötztal.

Kortom, deze dag zal je zeker niet tekortkomen aan bochten!

Extra route 85 km Kaunertal gletscher.

Heb je zin om nog een extra route te rijden? Dan is de Kaunertaler Gletscherstraße een van de mooiste ‘hooggebergte-wegen’ in de Alpen. Deze weg loopt van Feichten langs de rand van het ‘eeuwige ijs’, op een hoogte van 2.750 meter, rechtstreeks naar de Weißseeferner. De goed aangelegde weg beslaat 26 kilometer en heeft in totaal 29 bochten, met een hoogteverschil van bijna 1.500 meter. Onderweg naar de gletsjer kom je langs diverse prachtige bezienswaardigheden, zoals de Gepatschstausee, de Weißsee en de Fernergarten. De 29 stopplaatsen garanderen een unieke natuurlijke en culturele ervaring. Het hoogtepunt van deze excursie is de rit met de Karlesjochbahn: het uitkijkplatform op 3.108 meter hoogte biedt een adembenemend uitzicht op de bergen van Italië, Zwitserland en Tirol in drie verschillende landen.

Na een goed ontbijt verlaten we de hoge bergen en rijden we door Garmisch-Partenkirchen. Dit gebied bestaat eigenlijk uit twee dorpen, Garmisch en Partenkirchen, die in 1935 werden samengevoegd. Het ligt in het zuiden van de Duitse deelstaat Beieren, aan de grens met Oostenrijk, en staat vooral bekend als een wintersportplaats en de locatie voor het schansspringen met Nieuwjaar.

We rijden langs de Wörthsee, een meer dat altijd populair is als recreatieparadijs. Het water warmt snel op in het voorjaar en bevriest snel in de winter.

Vervolgens rijden we door het Naturpark Augsburg. Dit beschermde natuurgebied omvat het grootste natuurreservaat van Zuid-Duitsland en beslaat een van de mooiste en meest authentieke delen van de Beierse Alpen. Na een stukje snelweg bereiken we weer ons vertrouwde hotel in Rothenburg ob der Tauber, waar we kunnen genieten van een verfrissend drankje.

Vandaag vervolgen we onze motorrit naar het laatste hotel in het Westerwald. We rijden door het prachtige Beierse landschap en doorkruisen het Beierse Odenwald, gekenmerkt door uitgestrekte bossen en diep ingesneden valleien rond Kirchzell. Terwijl we Darmstadt passeren, komen we langs een populair zwemmeer dat zich in het centrum van de stad bevindt, te midden van een oase van rust.

Na het oversteken van de rivier de Main passeren we het Main Kasteel, dat fungeert als het historische bruggenhoofd van Mainz, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, aan de rechterkant van de Rijn. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op het historische centrum van Mainz, en de twee steden zijn verbonden door een brug. Onze laatste overnachting vindt plaats in ons hotel in het Westerwald.

Na een lekker ontbijt nemen we afscheid van de groep en rijden we weer richting Arnhem je kunt kiezen voor de route nog te volgen of de snelweg te pakken.

De hoogtepunten van Tirol-Oostenrijk

Deze motorreis in Tirol biedt een onvergetelijke verkenning van de prachtige omgeving en adembenemende bergpassen. Rij de mooiste routes door de landschappen van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië terwijl je door bergen, valleien en natuurparken komt. Hoogtepunten zijn onder andere de het bekende stadje Lech, Reschenpas met het kerkje in het water, de Stelvio pas en de de Timmelsjoch pas met zijn majestueuze bergen.

Dit alles is slechts een voorproefje van de opwinding en avontuur die je te wachten staat tijdens je motorreis in Oostenrijk-Tirol. De reis zit boordevol hoogtepunten, zoveel dat het moeilijk is om ze allemaal te noemen en ze recht te doen. Elke dag is gevuld met spannende momenten, en we hebben zelfs 9 dagen tot onze beschikking! Neem de tijd om de dagelijkse planning grondig door te nemen voor een meer gedetailleerd beeld, waarin meer hoogtepunten worden benoemd. Kortom, elke dag is ontzettend leuk en zit boordevol hoogtepunten. En dan hebben we het nog niet gehad over de gezelligheid die deze motorreis met zich meebrengt! In feite heeft deze motorvreis alles wat een motorrijder zich maar kan wensen.

Wij hebben alles tot in de puntjes voor je geregeld

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast individuele motorvakanties ook groepsreizen boeken naar allerlei bestemmingen in Europa. Bij ons draait alles om avontuur, gezelligheid en ontspanning. Sluit je aan bij gelijkgestemde motorliefhebbers en beleef een onvergetelijke ervaring. Rij elke dag prachtige routes op je motor die wij hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied. Wij omarmen het motto ‘vrijheid, blijheid’ en streven ernaar dat elke motorrijder een onvergetelijke ervaring beleeft. Als er iets is wat we voor je kunnen doen, aarzel dan niet om het te vragen. Bij Kobutex Motorreizen geldt: niets moet en alles mag! Wij zorgen ervoor dat elke motorrijder volop kan genieten van zijn of haar 9-daagse motorreis door Tirol-Oostenrijk.

Ontdek de Unieke Dynamiek van een Groepsreis met Kobutex Motorreizen

Bij Kobutex Motorreizen begrijpen we dat de manier waarop je reist net zo belangrijk is als de bestemming zelf. Daarom hebben we onze groepsreizen zorgvuldig ontworpen om de perfecte balans te vinden tussen avontuur, gezelligheid en persoonlijke vrijheid.

Kleine Groepen, Grote Ervaringen

In plaats van grote, onpersoonlijke groepen te vormen, kiezen we bewust voor kleinere groepen motorliefhebbers. Dit stelt ons in staat om het overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat iedereen zich gewaardeerd en betrokken voelt. Met een gemiddelde groepsgrootte kun je rekenen op persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om onderweg contact te maken met medereizigers.

Flexibiliteit in Beweging

We begrijpen dat elke motorrijder zijn of haar eigen tempo en stijl heeft. Daarom geven we je de vrijheid om je eigen ritme te bepalen tijdens de tussenstops. Als je graag door wilt rijden zonder lange pauzes, is dat helemaal prima. We bieden je de kans om je eigen avontuur te creëren terwijl je geniet van de prachtige routes die we hebben uitgestippeld.

Ontmoet Tijdens het Gezellige Diner

Het diner is niet alleen een gelegenheid om te genieten van heerlijke maaltijden, maar ook een kans om je avonturen van de dag te delen met gelijkgestemde zielen. Gezelligheid staat centraal tijdens het diner, waar je verhalen kunt delen, tips kunt uitwisselen en nieuwe vrienden kunt maken. Dit is het moment waarop onze motorreizigers samenkomen en de opwinding van de dag kunnen delen.

Bij Kobutex Motorreizen draait alles om het creëren van een onvergetelijke reiservaring die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Ontdek de vrijheid, blijheid en het samenzijn dat onze groepsreizen uniek maakt. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide, onze reizen bieden de perfecte balans voor elke motorliefhebber.

Vertrekdatum

8 juni

Retourdatum

16 juni

Inschrijven mogelijk?

Ja

Prijs

 

 • Prijzen voor deze 9-daagse Tirol Oostenrijk reis:
 • 2- persoonskamer met 2 matrassen € 1139,- pp
 • 1- persoonskamer  € 1389,- pp nog 2 kamers beschikbaar!

 

Inclusief

 • Professionele reisbegeleiding
 • Gratis bagage service voor 1 tas tot 25 kilo pp
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden
 • 8 x een Vers ontbijtbuffet
 • 8 x een heerlijk diner met vers bereide gerechten
 • 2 hotel overnachting in het Westerwald 3* hotel Voor de heen en terugweg
 • 2 Hotel overnachtingen In het Rothenburg ob de Tauber 4* hotel voor de heen en terugweg
 • 4 Hotel overnachtingen in een 4 sterren hotel Oostenrijk
 • Hotel in Oostenrijk heeft een Buiten zwembad (verwarmd )
 • Spa met sauna,infrarood cabine,stoombad
 • Goede parkeergelegenheid motoren
 • Goede afgesloten parkeergelegenheid bij het hotel in Oostenrijk

 

 • Niet inbegrepen:
 • Tol voor de bergpassen

Niveau reis

 • Professionele reisbegeleiding
 • Gratis bagage service voor 1 tas tot 25 kilo pp
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden
 • 8 x een Vers ontbijtbuffet
 • 8 x een heerlijk diner met vers bereide gerechten
 • 2 hotel overnachting in het Westerwald 3* hotel Voor de heen en terugweg
 • 2 Hotel overnachtingen In het Rothenburg ob de Tauber 4* hotel voor de heen en terugweg
 • 4 Hotel overnachtingen in een 4 sterren hotel Oostenrijk
 • Hotel in Oostenrijk heeft een Buiten zwembad (verwarmd )
 • Spa met sauna,infrarood cabine,stoombad
 • Goede parkeergelegenheid motoren
 • Goede afgesloten parkeergelegenheid bij het hotel in Oostenrijk

 

 • Niet inbegrepen:
 • Tol voor de bergpassen

Schrijf je in!