7-daagse motorvakantie rondreis Andalusië-Spanje

Deel deze reis!

Een volledig verzorgde 7-daagse rondreis door Andalusië–Spanje

Ontdek Andalusië tijdens een 7-daagse motorvakantie rondreis. Deze regio is gemaakt om per motor te verkennen. Een heerlijke temperatuur, zalig eten en natuurlijk prachtige natuur die je niet snel zult vergeten. Bovendien zijn de wegen erg goed met prachtig asfalt door stukken natuurgebied waarvan je wellicht niet eens wist dat het bestond. Wij hebben een heerlijk motorvakantie rondreis voor je samengesteld met alle ingrediënten die nodig zijn voor een heerlijke reis op de motor in het prachtige Spanje. Een huurmotor, prachtige routes en luxe hotel`s in Andalusië. Alles is geregeld voor een heerlijke motorvakantie rondreis door Andalusië.

Natuur en Avontuur: rondreis door Andalusië

Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje, biedt een gevarieerde en unieke omgeving om op de motor te verkennen. Hoewel het bekend staat als een van de warmste en droogste regio’s van Spanje, is het een gebied dat een breed scala aan weersomstandigheden en landschappen biedt.

Langs de kustlijn geniet je van milde temperaturen, dankzij de nabijheid van de zee en de verfrissende wind. Maar het binnenland, met name in de Sierra Nevada, biedt een totaal andere ervaring. Hier kun je zelfs skiën!

De zomers in heel Andalusië zijn heet en lang, van mei tot oktober, met gemiddelde temperaturen die de 36 graden Celsius kunnen bereiken. Neerslag is schaars en ligt ver onder het Nederlandse gemiddelde. In de buurt van Almeria vind je zelfs de enige woestijn van Europa.

Deze diversiteit aan weerselementen en landschappen maakt Andalusië tot een prachtig gebied om op de motor te verkennen. Of je nu de koele kustwegen verkiest of de uitdaging aangaat in het Sierra Nevada-gebergte, hier vind je een motoravontuur dat aan al je verwachtingen voldoet.

Hoe ziet de 7-daagse motorvakantie rondreis door Andalusië-Spanje eruit?

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt pak je de bagage op de motor en ga je de eerste kilometers maken in Spanje. De hoge bergen, de zeldzame Spaanse zilverspar en veel wilde dieren kenmerken Sierra de las Nieves. Wandel door diepe kloven, verwonder je over de gigantische bomen en laat je betoveren door de schoonheid van het gebied. Van het uitgestrekte natuurpark worden enkel de randen bewoond. Hier vind je een aantal gezellige plaatsen zoals Ronda en Tolox. Beide plaatsen zijn prima ‘toegangspoorten’ tot het Nationaal Park.

Parque natural de Sierra de Grazalema, 30 km ten oosten van Arcos de la Frontera en 35 km ten westen van Ronda (halverwege tussen de provincies Cadiz en Malaga/regio Andalusië). Ligt het beschermde Natuurpark Sierra de Grazalema dat door Unesco in 1977 tot ‘biosfeerreservaat’ is verklaard. Het is een prachtig niet al te groot natuurreservaat met grillige bergtoppen. Er zijn 20 pieken hoger dan de 1000 m, de hoogste is El Torreón met een hoogte van 1654 meter. Het staat bekend om zijn spectaculaire ruige kalkstenen landschap van kliffen, grotten en kloven. Er zijn veel natuurlijke bronnen in dit gebied. De belangrijkste rivieren zijn de Guadalete, Guadiaro, Tavizna en Ubrique. De Majaceite-rivier is de meest zuidelijke forellen-rivier van Europa. In het park liggen prachtige witte dorpen, waaronder Grazalema en Zahara de la Sierra. Je kijkt hier je ogen uit dus terwijl we er op de motor doorheen toeren!

Bij het verlaten van de Sierra de Grazalema kom je uit in een klein maar bijzonder natuurgebied Peñón. De Zaframagón, wat de thuisbasis is van de grootste broedkolonie vale gieren in West-Andalusië. Het is mogelijk dat je op de route nabij het plaatsje Coripe deze gieren in de lucht ziet hangen. Bovendien bijzonder om te vermelden is dat deze vogels hun aas op 10 km afstand kunnen ruiken. Bij het verlaten van de bergketens die gelegen zijn aan de kust van Andalusië is het nodig een “mesa” over te steken om aan te komen in de Sierra Morenas, gelegen boven Sevilla. Mesa betekent tafel in het Spaans en is dus een platter maar niet minder mooi stuk tussen de twee bergketens.

Sierra Norte, het park met de 1000 bochten! Je kan in dit park echt genieten op de motor van de wegen die deze Sierra Morena doorkruisen wat je vandaag en morgen gaan beleven. Typisch voor het gebied zijn de kurkeiken, die elke 9 jaar van hun bast ontdaan worden. Onder die bomen zie je zwarte Iberische varkentjes scharrelen. Zij eten de eikels, wat resulteert in een specialiteit van de streek: Jamon Serrano de Bellota. Evenals een andere specialiteit die de streek beroemd gemaakt heeft is de Anijslikeur. Cazalla de la Sierra is een Spaanse gemeente in de provincie Sevilla, Andalusië. Het is gelegen in de Sierra Norte en maakt deel uit van het natuurpark Sierra Norte de Sevilla, grenzend aan de autonome gemeenschap Extremadura. Stuwmeer Embalse de Retortillo passeer je ook op de route van vandaag.

Sierra Norte de Sevilla is een eindeloze aaneenschakeling van kronkelwegen, ook wel het gebied met de 1000 bochten genoemd. De eindeloze natuur wordt afgewisseld door de 12 dorpen die verscholen liggen in deze bergen en bossengebieden: Cazalla, Alanís, Constantina, San Nicolás del Puerto, Las Navas de la Concepción, El Real de la Jara… Een fascinerende omgeving, een heiligdom voor motorliefhebbers.

Sierra Hornachuelos: Het natuurpark Sierra de Hornachuelos ligt in de westelijke sector van de provincie Córdoba. Het wordt in het westen begrensd door het natuurpark Sierra Norte de Sevilla, met de rivier de Retortillo als natuurlijke grens tussen beide beschermde gebieden. In het noorden grenst het aan het Bembé Zar-bekken; naar het oosten met de rivier de Guadiaro en ten slotte naar het zuiden met de vallei van Guadalquivir. Het maakt deel uit van het Sierra Morena-massief, genoemd naar de donkere kleur van de leisteenrotsen die het fundamenteel vormen. De bergketen heeft een glad reliëf, en de toppen bereiken een maximale hoogte van 725 meter boven de zeespiegel. Het zijn landerijen die niet geschikt zijn voor landbouw en gekoloniseerd worden door mediterraan bos, voornamelijk eiken en kurkeiken.

Het natuurpark Sierra de Cardeña y Montoro ligt aan de oostkant van de provincie Córdoba en maakt deel uit van de regio Los Pedroches. Het landschap bestaat uit een mediterraan bos, met steeneiken en kurkeiken bossen. Bij de plaatsen Montoro en Marmolejo betreden we opnieuw het landelijke leven. Deze regio staat bekend om zijn olijfgaarden, en dat zal jullie niet ontgaan. Tussen de natuurreservaten en bergketens strekt zich een glooiend landschap uit, omringd door talloze olijfbomen. De wegen en uitzichten zijn even indrukwekkend, met een overvloed aan olijfbomen. Mengibar is een eeuwenoud stadje met een historisch centrum, en het hotel waar we verblijven was ooit een paleis, nu omgetoverd tot een prachtig hotel waar oud en nieuw harmonieus samenkomen.

Met het vertrek uit Mengibar staat vandaag weer een mooie, maar ook zeer afwisselende route op het programma. In het eerste gedeelte rijdt je weer door de eindeloze olijfbomen, om bij de stad Jaén af te slaan naar Mancha Real, waar het natuurpark Sierra Mágina gelegen is. Het natuurpark Sierra Mágina (vertaald als Magisch park) ligt op een centrale positie van de provincie Jaén en fungeert als een geïsoleerd massief omgeven door een zee van olijfbomen. Dit natuurpark herbergt een grote diversiteit aan landschappen die je op de motor gaat ontdekken. Het bestaat uit verschillende bergcomplexen die verder reiken dan de grenzen van het park zelf. Het complex, en vooral het gebied dat tot beschermd gebied is verklaard, wordt gekenmerkt door een zeer steil reliëf met steile hellingen. De vaak verticale muren van kalksteen zijn zeer geschikte toevluchtsoorden voor roofvogels en berggeiten.

Bij Quesada schamp je het mooiste natuurgebied in Andalusië, namelijk park Cazorla. Via een stevige klim kom je uit bij het pittoreske dorpje Tiscar, waar de afdaling naar Pozo Alcon wordt ingezet, maar niet voordat je hebt genoten van een panoramisch uitzicht over het grote dal dat daaronder ligt. Onderweg nog even genieten van het prachtige stuwmeer van Negratin, waarna een aansluiting wordt gereden om in Gorafe en zijn prehistorische omgeving te komen.

De natuur is veranderlijk in Andalusië: Gorafe is een van de beste voorbeelden van megalithische graven in het zuiden van het Iberisch schiereiland vanwege het grote aantal grafmonumenten. De megalithische graven (dolmens) in het Gorafe-gebied zijn omgeven door een buitengewoon landschap dat de Badlands wordt genoemd. In het gebied zijn tot 11 necropolissen geïdentificeerd in de 20 kilometer van de rivier de Gor, en verschillende nederzettingen uit de bronstijd. Er zijn resten van ongeveer 200 hunebedden met zeer uiteenlopende typologieën bewaard gebleven, van de eenvoudigste graven met een vijfhoekige plattegrond tot grote graven met een valse koepel. Ook de afmetingen van deze graven zijn divers, met orthostaten tot 2,20 meter hoog en kamerdiameters tot 2,5 meter.

Na dit natuurgeweld kom je aan in Guadix, onze zigeunerstad, omgeven door grotwoningen. Deze woningen werden gekozen vanwege hun kosteneffectiviteit en efficiëntie om te leven in deze temperaturen en omgeving. Wij slapen dan niet onder de grond, maar dit hotel zal je ook in een typisch Spaans huis midden in het oude centrum prima ontvangen.

De laatste dag van deze bijzondere rondreis door Andalusië is inmiddels aangebroken en je maakt er natuurlijk weer een bijzondere dag van. De meeste motorrijders, ook tijdens onze vorige rondreizen, hebben de Sierra Nevada (aan de Zuidkant genaamd la Alpujarra) bedwongen met de motoren. Deze keer rijdt je aan de Noordkant richting Granada. De GR 320 maakt deel uit van één van de Caminos de Santiago, dus pas je snelheid hier even aan. Je hebt een geweldig uitzicht op de Sierra Nevada in de richting van Granada. De route gaat om de stad Granada heen richting het noorden waar prachtige wegen met mooie dorpen liggen die je passeert op de motor.

De stad Moclín stond in de ogen van de Moren en Christenen altijd bekend als een bewaker van Granada. Omdat het dicht bij de stad lag, met de grote kracht van zijn torens en muren. En ook omdat het op zo’n plek gevestigd was die veiligheid geeft. Montefrío, één van de zeven wonderen van Granada met “de beste uitzichten ter wereld”.

Montefrío is een stad in de provincie Granada, gelegen in het noordwesten en op slechts 50 kilometer van de hoofdstad. Dit dorp wordt vooral gekenmerkt door de rots waar de kerk van de villa en zijn oude kasteel staan. En een omgeving van olijfgaarden die samen een rustige, prachtige en unieke plek vormen. De stedelijke kern bevindt zich onder de hierboven genoemde rots. Wijken met smalle kronkelende straatjes, witgekalkte huizen en stedelijke architectuur die ons herinnert aan het Arabische verleden. Via de Montes de Malaga kom je in de namiddag weer aan bij de stad Málaga en rijden we weer terug naar de plaats waar je de rondreis op de motor zijn begonnen; Torremolinos.

De huurmotor wordt weer ingeleverd en je gaat tevreden en met een koffer vol mooie herinneringen onder het genot van een heerlijke Spaans biertje of wijntje nog even nagenieten van de prachtige belevenissen die je allemaal op je netvlies hebt staan.

Na een goede nachtrust in het hotel brengt de taxi je naar het vliegveld in Malaga. Je vliegt binnen een paar uurtjes weer veilig terug naar Nederland. Dat markeert helaas het einde aan de mooie 7-daagse motorvakantie door Andalusië-Spanje.

De hoogtepunten van Andalusië-Spanje

Deze rondreis in Andalusië biedt een onvergetelijke verkenning van de prachtige omgeving en adembenemende routes. Rij de mooiste routes door de landschap van Andalusië terwijl je door bergen, witte dorpen en natuurparken komt. Hoogtepunten zijn onder andere de beroemde A397-route, de historische stad Ronda, het schilderachtige dorp Grazalema en de Sierra de las Nieves met zijn majestueuze bergen.

Een dagtrip brengt je naar het authentieke Montes de Málaga, terwijl een ontspannen dag minder kilometers biedt om te genieten van natuurwonderen zoals Desfiladero de los Gaitanes en Torcal de Antequera. Geniet van de Middellandse Zeekust en het grootste stuwmeer van Andalusië tijdens de laatste etappes van de reis. Verwacht een onvergetelijk avontuur vol natuurlijke schoonheid en culturele bezienswaardigheden in het hart van Andalusië.

Huurmotoren

Maak kennis met onze nieuwe sterren op het asfalt. Ze zijn hier en klaar om jouw ultieme motorervaring te verrijken. Deze prachtige machines zijn tot in de puntjes verzorgd en staan te popelen om jouw reisgezel te worden. Dit is jouw kans om de wegen te veroveren op een splinternieuwe motor. Aarzel niet en stel jouw favoriet veilig!

 • Categorie A (€540 -voor 6 dagen)
 • Yamaha MT-07 / Yamaha Tracer 700
 • Yamaha MT -09/ Yamaha Tracer 900
 • Yamaha Teneree 700
 • Aprila Tuareg 660
 • Moto Guzzi V85TT
 • Categorie B (€660,- voor 6 dagen)
 • Moto Guzzi V100
 • Yamha Supertenere 1200
 • Categorie C (€780,- voor 6 dagen)
 • BMW R1250 GS

Wij hebben alles tot in de puntjes voor je geregeld

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast groepsreizen ook individuele motorvakanties boeken. Voor jou alleen, met je partner, een groep vrienden of een familielid. Wij regelen alles van begin tot eind voor je, maar je bepaalt zelf wanneer, hoelang en met wie je dit motoravontuur gaat beleven.

Rij elke dag prachtige routes op je motor die wij hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied. Wij omarmen het motto ‘vrijheid, blijheid’ en streven ernaar dat elke motorrijder een onvergetelijke ervaring beleeft. Als er iets is wat we voor je kunnen doen, aarzel dan niet om het te vragen. Bij Kobutex Motorreizen geldt: niets moet en alles mag! Wij zorgen ervoor dat elke motorrijder volop kan genieten van zijn of haar 7-daagse motorvakantie rondreis door Andalusië-Spanje.

Inschrijven mogelijk?

Ja

Prijs

 

 • Prijs op basis van een tweepersoonskamer vanaf: € 1299,-pp
 • Prijs op basis van een 1-persoonskamer vanaf € 1649,-pp
 • Prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin je op reis wilt en welk kamer type beschikbaar is.
 • Zodra uw aanvraag binnen is maken wij een passend voorstel
 • De bovengenoemde prijzen zijn exclusief huurmotoren

 

 • Categorie A: €540 -voor 6 dagen
 • Yamaha MT-07 / Yamaha Tracer 700
 • Yamaha MT -09/ Yamaha Tracer 900
 • Yamaha Teneree 700
 • Aprila Tuareg 660
 • Moto Guzzi V85TT

 

 • Categorie B: €660,- voor 6 dagen
 • Moto Guzzi V100
 • Yamaha Superténéré 1200

 

 • Categorie C: €780,- voor 6 dagen
 • BMW R1250 GS

Inclusief

 • Inbegrepen:
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in Andalusië.
 • Retour vliegticket vliegveld in overleg naar -Malaga v.v
 • 10 Kilo handbagage en 20 kilo ruimbagage
 • 6-Hotelovernachtingen
 • 6x Ontbijt
 • Goede parkeergelegenheid voor je huurmotor bij alle hotels

 

 • Niet inbegrepen
 • Niet omschreven maaltijden
 • Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
 • Brandstof
 • Reis en annuleringsverzekering (mogelijkheid om af te sluiten via onze website)
 • Transfer vliegveld – hotel v.v

Niveau reis

 • Inbegrepen:
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in Andalusië.
 • Retour vliegticket vliegveld in overleg naar -Malaga v.v
 • 10 Kilo handbagage en 20 kilo ruimbagage
 • 6-Hotelovernachtingen
 • 6x Ontbijt
 • Goede parkeergelegenheid voor je huurmotor bij alle hotels

 

 • Niet inbegrepen
 • Niet omschreven maaltijden
 • Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
 • Brandstof
 • Reis en annuleringsverzekering (mogelijkheid om af te sluiten via onze website)
 • Transfer vliegveld – hotel v.v

Schrijf je in!