8-daagse motorvakantie -Andalusië-Spanje

Deze reis is geweest!

25 maart 2023

T/M

1 april 2023

Deel deze reis!

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast individuele motorvakanties ook groepsreizen boeken naar allerlei bestemmingen in Europa. Wij regelen alles van begin tot eind en de groep waarmee je op motorvakantie gaat bestaat altijd uit een leuke groep motorrijders die houden van avontuur, gezelligheid en ontspanning. Boek je motorvakantie naar Andalusië bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor door Spanje die wij hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

Een volledig verzorgde motorvakantie naar Andalusië

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en bestaat uit acht provincies: Huelva, Sevilla, Cadiz, Cordoba, Malaga, Jaen, Granada en Almeria. De totale oppervlakte van Andalusië is 87.268 vierkante kilometer. Andalusië grenst in het noorden aan de provincies Castilla La Mancha en Extremadura, in het zuiden en het oosten aan de Middellandse Zee en in het westen aan Portugal.

Andalusië is één van de warmste streken van Spanje en ook één van de droogste streken. Er is een groot verschil tussen de kust en het binnenland. Aan de kust is het zacht maar in het binnenland (Sierra Nevada) kan er geskied worden. De zomers zijn in heel Andalusië heet en duren van mei tot oktober. Sevilla kent gemiddelde zomertemperaturen van 36 graden Celsius. Aan de kust is het iets aangenamer door de nabijheid van zeewater en wind. De neerslag ligt ver onder het Nederlands gemiddelde. In de buurt van Almeria ligt de enige woestijn van Europa. Een prachtig gebied om op je motor te verkennen dus!

Hoe ziet deze motorvakantie door Andalusië eruit?

Dag 1 – Aankomst in Malaga

Nadat we geland zijn worden we met een transferbus naar het comfortabel 4-sterren hotel gebracht, waar we de komende week na elke rondrit heerlijk kunnen eten, drinken en ontspannen om ultiem te genieten van deze heerlijke motorvakantie door Andalusië. De vrachtwagen met onze motoren erin staat al klaar bij het hotel en onze stalen rossen staan al te poppelen om het Spaanse land te verkennen.

Deze dag hebben wij bewust geen route voorbereid zodat je dit naar eigen wens in kunt delen om je vakantie zo ontspannen mogelijk te beginnen. Wil je al zelf een route gaan rijden, of ga je lekker eerst naar het strand of bij het zwembad liggen, de keuze is geheel aan jou. Onze motoren kunnen de gehele reis in een overdekte parkeergarage worden geparkeerd, dat is wel zo fijn. Zo kun je dus prima een dagje niet motorrijden en genieten van andere leuke bezigheden hier in Andalusië.

Dag 2 – Route Ronda Grazalema (245 km)

Dit is één van de mooiste routes in ons bestand, dus een goede manier om kennis te maken met de schoonheid van Andalusië. Carretera de Ronda; via een kleine omweg in de bergen rondom Mijas komen wij aan in Marbella waar de beroemdste weg voor motorrijders ligt, namelijk de

A397. Deze weg staat in bijna geheel Spanje bekend als de weg die je gereden moet hebben. In het weekend zie je de plaatselijke motorrijders altijd op deze weg met als tussenstop en ontmoetingsplaats Venta el Madroño.

Ronda en Grazalema; de eerste is één van de mooiste steden van Spanje met zijn bekende brug die de stad op zijn gesleten plateau met elkaar verbindt; Het dorp Grazalema. Dit is een erg mooi wit dorp gelegen in de Sierra de Grazalema, maar nog mooier is de afdaling via de Puerta de las Palomas richting Zahara de la Sierra. Sierra de la Nieves; de route terug naar je basisplaats Torremolinos is er één om in te lijsten. Het wordt een prachtige afdaling van de Sierra de la Nieves tot aan de kust. Je passeert verscheidene witte dorpen met allemaal een eigen geschiedenis, omringd door prachtige natuur en mooie panorama’s!

Dag 3 – Route Montes de Malaga (245 km)

Vandaag een uitstapje naar het meer authentiek Andalusie namelijk de Montes de Malaga. Wanneer je Malaga bezoekt, mag je het natuurgebied “Montes de Málaga” niet missen! Een spectaculair gebied dat kan worden beschouwd als de “long” van de hoofdstad van de Costa del Sol. Toegang tot dit gebied is heel gemakkelijk, aangezien het wordt “gekruist” door de oude weg die Malaga verbond met de provincie Granada. Tegenwoordig beter bekend als de “weg van de bergen” met heel weinig verkeer, maar in redelijk goede staat om er doorheen te rijden ondanks de vele bochten. Je maakt dus kennis met de minder bekende wegen in een authentieke omgeving waar de bewoners in hun dorpen nog in het verleden leven. Je zal deze omgeving ervaren als een paradijs voor motorrijders.

Dag 4 – Route El Chorro (200 km)

Op dag vier van deze motorvakantie hebben we een wat meer ontspannen dag gepland, met wat minder kilometers maar extra geschikt om van de omgeving en de natuurparken te genieten. Tussen de regio’s Guadalhorce en Guadalteba is een spectaculaire bergachtige enclave in het hart van het natuurpark Desfiladero de los Gaitanes. Dit gebied dat sinds 1989 wordt beschermd door de Junta de Andalucía vanwege zijn grote ecologische waarde en zijn buitengewone landschap, historisch en planten rijkdom.

El Caminito del Rey in El Chorro, een voetgangersbrug opgehangen boven de kliffen van de Sierra Huma, hangend aan de verticale rotsen van de Desfiladero de los Gaitanes. Deze zou zo passen in een film scene waar James Bond de hoofdrol in speelt.
Het natuurpark Torcal de Antequera is een spectaculair Karstisch landschap. Een omgeving van kalksteenrotsen van meer dan 200 miljoen jaar oud, die is ontstaan door de ophoping en afzetting van mariene sedimenten die gevoelig zijn voor erosie, door de inwerking van wind, sneeuw en regen die gedurende honderden miljoenen jaren is gevormd. Dit eigenaardige landschap is zo apart met grotten en afgronden waar overblijfselen van menselijke aanwezigheid gevonden zijn vanaf de prehistorie.

Dag 5 – Route Sierra Nievas (327 km)

Een officiële waarschuwing: het houdt niet op met al die prachtige kronkelwegen in het zuiden van Spanje! De Sierra de las Nieves ligt in het uiterste zuidwesten van de Betic Cordillera en maakt deel uit van het hoogste deel van de Serranía de Ronda (Málaga), dat de hoogste bergen vormt in het westen van Andalusië, met de 1919 meter hoge Pico Torrecilla. De Sierra de las Nieves is een belangrijk toevluchtsoord voor wilde dieren zoals berggeiten en herten die je vooral kan vinden in dit soort natuur. De naam Sierra de las Nieves is te danken aan de aanwezigheid van sneeuw op de hoge toppen, waar de waterbronnen in de bergen mee gevuld worden om in de zomer door de dorpen en steden van de provincie te worden verspreid om de droge zomer te overbruggen.

Natuurpark Los Reales de Sierra Bermeja onderscheidt zich door een van de grootste uitbreidingen waar een soort vulkanisch gesteente, peridotiet genaamd, uit de ingewanden van de aarde is voortgekomen. Ook bijzonder is dat in deze vallei tussen alle witte dorpen er ééntje helemaal blauw geverfd is; het dorp Juzcar. Dit dorp is destijds akkoord gegaan om het helemaal blauw te verven om de nieuwe Smurfenfilm te promoten. Het dorp is daardoor zo populair geworden dat ze dit zo hebben gelaten en zo veel bezoekers kunnen verwelkomen.

Dag 6 – Route Iznajar (285 km)

Water in het zuiden van Spanje! Vandaag een bezoek aan één van de grootste stuwmeren in Spanje. De belangrijkste zijrivier van de rivier de Guadalquivir, de Genil, vult in Iznájar het grootste stuwmeer van Andalusië, het stuwmeer van Iznajar. Het beslaat land in de provincies Córdoba, Málaga en Granada en heeft een capaciteit van meer dan 950 miljoen kubieke meter, heeft meer dan 100 kilometer kustlijn, is 32 kilometer lang en loopt parallel door het centrale deel van deze provincies.

De route baant zich weer een weg naar het zuiden waar je de historische plaats Antequera passeert en overgaat in de bergen erachter om weer te genieten van al het stuurwerk wat er geboden wordt. Dit gebied is een agrarische omgeving waar vooral graanvelden en citrus plantages de economie gaande houden waar vooral de citrusplantages gebruik maken van het water uit de stuwmeren van Ardales. Een veelvoud van aquaducten zorgt ervoor dat het water op de gronden terecht komt en wat er overblijft gaat naar de kust voor het toerisme.

Dag 7 – Route El Tejeda (276 km)

De motor uitlaten op de wat snellere nationale routes die deze dag zullen kenmerken. De A 356 is de nationale weg die jullie gaan rijden op de motor om uiteindelijk aan te komen in de bergketen El Tejeda. Het zal zeker geen straf zijn deze weg te rijden als motorrijder, omdat je heerlijk kan toeren over een prachtige weg die tussen twee bergketens ligt. Maar ook de afwisseling in de natuur is enorm genieten. We passeren het stuwmeer van Viñuela en bestijgen de bergpas van Zafarraya met zijn karakteristieke poort die de grens van de provincies Malaga en Granada aanduidt.

De toppen van de Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama Natuurpark vormen de natuurlijke grens tussen de provincies Malaga en Granada. Dit natuurpark ligt aan de kant van Malaga, in het hart van de regio Axarquia. Alhama komt overeen met het meest westelijke deel van de provincie Granada. Vanaf de top van Tejeda heb je vanaf zijn 2.065 meter hoogte een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zeekust en de naburige bergen. Na het natuurgeweld van de Sierras el Tejeda kom je bij de Middellandse zee aan. Deze oude kustweg, de N340, is nu een rustige prachtige kronkelweg waar je steeds contact houdt met de kustlijn met de mooie stranden.

Dag 8 – Terug naar Nederland

Na een goed ontbijt staat de bus ons alweer op te wachten om ons naar het vliegveld te brengen zodat we weer richting Nederland worden gevlogen. De motoren gaan wederom op gespecialiseerd motortransport veilig en wel terug naar Nederland.

Een aantal hoogtepunten van deze unieke motorvakantie naar Andalusië

 • Hoogtepunt 1: Ronda en Grazalema: Ronda is één van de mooiste steden van Spanje met zijn bekende brug die de stad op zijn gesleten plateau met elkaar verbindt.
 • Hoogtepunt 2: El Caminito del Rey in El Chorro, een voetgangersbrug opgehangen boven de kliffen van de Sierra Huma, hangend aan de verticale rotsen van de Desfiladero de los Gaitanes. Zeker de moeite waard om even overheen te lopen!
 • Hoogtepunt 3: Het dorp Juzcar is bijzonder omdat het tussen alle witte dorpen de enige is die compleet blauw geverfd is. Juzcar heeft namelijk meegewerkt aan de nieuwe Smurfenfilm!

Wist je dat…Spanje, na Zwitserland, het meest bergachtige land in Europa is? Bijna een kwart van het land ligt boven de duizend meter en de gemiddelde hoogte bedraagt 660 meter boven de zeespiegel.

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motorvakantie

De motorvakantie naar Andalusië is een complete georganiseerde groepsreis voor motorrijders waarbij je zeker weet dat alles van begint tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in Spanje en zorgen voor een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt en diner.

Interessante tips van reisleider Agnes:

Als je een keer een dagje niet wilt motorrijden dan is het zeker de moeite waard om de ‘El Caminito del Rey’ oftewel het koningspaadje te gaan bewandelen. Dit is een bekende wandelroute in de provincie Málaga. Het pad ligt tussen Álora en Campillos en je loopt door de kloof. De route is 3 kilometer land en 101 meter hoog. Tijdens de wandeling zie je de rivier ‘El Chorro’ en beklim je de kloof op een unieke manier.

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie:

 • Zorg dat je motor all-risk verzekerd is (o.a. voor het transport van de motor)
 • Zorg dat je motor ook verzeker is in het buitenland (Europa dekking)
 • Zorg zelf voor een geschikte reis- en annuleringsverzekering, uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis. Laat je hierbij goed informeren over zaken zoals Europa-dekking, motorpech, transport en vervoer na een ongeval.
 • Check ruim van te voren of je rijbewijs en paspoort of ID-kaart nog geldig zijn.
 • Controleer ook of je kentekenbewijs en verzekerings-papieren allemaal in orde zijn, en geldig, in de periode van je motorvakantie.
 • Check je motor voor vertrek zoals de banden, het oliepijl, de remmen en overige zaken.
 • Heel belangrijk; ga met goede banden op reis want de slijtage in de bergen gaat 2x zo snel.

Vertrekdatum

25 maart 2023

Retourdatum

1 april 2023

Inschrijven mogelijk?

nee

Prijs

Prijs op basis van een tweepersoonskamer rijder plus motor vanaf € 1869,-

Prijs duo passagier vanaf €1369,-

Prijs op basis van een 1-persoonskamer vanaf € 2169,-

Inclusief

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele motorvakantie.
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in Andalusië.
 • Retourvlucht van en naar Malaga, inclusief 10 kg handbagage
 • Transfer van het vliegveld naar het hotel v.v
 • Gespecialiseerd motortransport voor jouw motor (vanuit Leek (Groningen) en Tiel (Gelderland)
 • Motorkleding gaat mee op transport
 • Hotelovernachtingen in een 4-sterren hotel met zwembad en wellness in Torremolinos
 • Ontbijtbuffet
 • Dinerbuffet
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Deze reis is ook te boeken met een huurmotor, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Niveau reis

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele motorvakantie.
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in Andalusië.
 • Retourvlucht van en naar Malaga, inclusief 10 kg handbagage
 • Transfer van het vliegveld naar het hotel v.v
 • Gespecialiseerd motortransport voor jouw motor (vanuit Leek (Groningen) en Tiel (Gelderland)
 • Motorkleding gaat mee op transport
 • Hotelovernachtingen in een 4-sterren hotel met zwembad en wellness in Torremolinos
 • Ontbijtbuffet
 • Dinerbuffet
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Deze reis is ook te boeken met een huurmotor, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.