Bij Kobutex Motorreizen kun je naast individuele motorvakanties ook groepsreizen boeken naar allerlei bestemmingen in Europa. Wij regelen alles van begin tot eind en de groep waarmee je op motorvakantie gaat, bestaat altijd uit een leuke groep motorrijders die houden van avontuur, gezelligheid en ontspanning. Boek je motorvakantie naar het Teutoburgerwald in Duitsland bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

Een groepsreis op de motor naar het Teutoburgerwald

We nemen je mee op een 4-daagse trip door het Teutoburgerwald in Duitsland. Deze prachtige heuvelrug strekt zich hemelsbreed zo’n 80 kilometer uit van Osnabrück naar het zuidoosten tot Höxter. Kilometers vol klims, afdalingen en een ontelbare hoeveelheid bochten waar elk motorhart sneller van gaat kloppen! Het Teutoburgerwald is bovengemiddeld motorvriendelijk met gastvrije restaurants, biker-hotels en heerlijk eten en drinken. Bij deze motorreis met Kobutex Motorreizen zitten ook twee heerlijke gezellige grillavonden inbegrepen bij het hotel!

Beleef de natuurlijke en culturele veelvoud van de vakantieregio Teutoburgerwoud; van het Wiehengebergte en de Porta Westfalica in het noorden tot de Paderborner hoogvlakten in het zuidwesten en niet te vergeten het UNESCO-werelderfgoed Corvey aan de Wezer!

Hoe ziet de motortrip naar het Teutoburgerwald eruit?

Dag 1 – Spier naar Horn Bad Meinberg (315 km)

We starten deze motorreis vanaf Spier in Drenthe maar er is ook een mooi aansluitpunt in het Duitse Lingen waar we een koffiestop zullen maken. Je kunt zelf bepalen waar je aansluit voor de start van deze motorvakantie. Na ongeveer 70 kilometer passeren we het stadje Teckelenburg gelegen bovenop een heuvel in het prachtige Teutoburgerwoud. We komen langs het Teutoburgerwald Naturpark, wat een oppervlakte van meer dan 2.700 vierkante kilometer beslaat. Dit is één van de grootste natuurparken van Duitsland gelegen tussen Bielefeld en de Diemel Vallei in het noordoosten van Noord-Rijnland-Westfalen. Bad Laer is een idyllische kuuroord aan de voet van de Blomberg. We rijden op onze motoren langs het grootste militaire oefenterrein die in het Teutoburgerwald te vinden is en we sluiten deze eerste dag van onze motorvakantie af in ons hotel in Bad Horn Meinberg.

Dag 2 – Rondrit Teutoburgerwald en Extertal (255 kilometer)

Op de tweede dag van deze motorreis gaan we het mooie Teutoburgerwald en Extertal verkennen. We rijden door het plaatsje Altenbeken wat bekend staat om zijn bijzondere natuur. Het ligt midden in het grootste natuurpark van Noordrijn-Westfalen, het natuurpark Teutoburger Wald/Eggegebirge. Indrukwekkende viaducten, bruggen en tunnels en zelfs een historisch stoomlocomotief zijn kenmerkend voor dit plaatsje. We rijden verder over mooie slingerende wegen richting de Schiedersee met veel leuke restaurants. We vervolgen onze reis door Blomberg wat bekend staat om zijn 250 vakwerkhuizen en andere indrukwekkende monumentale gebouwen zoals het Niederntor. We rijden verder op de motor langs de Fahrenbach-waterval in Extertal. Prachtig gelegen in de uitlopers van het Teutoburgerwoud is de waterburcht Wendlinghausen met zijn prachtige gevel één van de mooiste voorbeelden van de Weser-renaissance. 

Heb je nog zin in een extra rondje motorrijden? Rijd dan ook even naar de Extersteine, vlakbij het plaatsje Horn-Bad Meinberg waar Moeder Natuur flink haar best gedaan. Circa 70 miljoen jaar geleden werden tussen de beboste heuvels van het Teutoburgerwoud de Externsteine gevormd. Deze imposante zandstenen formatie is een uniek natuurverschijnsel wat duizenden jaren lang de mens heeft aangetrokken en gefascineerd.

Dag 3 – Weserbergland rondrit met als letterlijk hoogtepunt de Köterberg (268 km)

Op de derde dag van deze motorvakantie gaan we verder op de motor langs het mooie Schwalenberger Wald. Met de Mörth vormt dit ongeveer de helft van de ca. 4000 ha grote vlakte in het Lippische zuidoosten, één van de grootste samenhangende bosgebieden van de regio. De uitgestrekte bergrug tussen Schieder en Schwalenberg staat vol met sparren, beuken-, en eikenbomen; langs de hellingen lopen beekjes en kloven. De bergrug stijgt tot wel 446 meter hoogte. We rijden over de l428 richting Brevörde, een prachtige weg met mooie slingerende wegen met een heuvelachtige omgeving. Zo gaan we steeds verder het Weserbergland in op naar het hoogtepunt van deze dag. 

De weg naar De Köterberg met haar 497 meter hoogte is heerlijk met allemaal bochtjes. Hoogtepunt van de Lippe met een weids uitzicht over het Teutoburgerwoud en het Weserbergland zorgt er bij helder weer voor dat je tot aan Harzgebergte kunt kijken. We steken rivier de Weser over met het pondje bij Polle en rijden over prachtige stuurwegen door het Weserbergland. We komen op onze motoren langs oude kastelen en abdijen in het pitoreske plaatsje Abtei Marienmunster. Het natuurgebied bij Sandebeck heet De Egge en dit is het leefgebied van talrijke zeldzame diersoorten zoals wilde katten en zwarte ooievaars. Het Weserbergland en Teutoburgerwald is verrassend divers en zo dichtbij.

Dag 4 – Horn bad Meinberg – Spier (316 km)

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en kun je nog niet genoeg krijgen van het heerlijke sturen door Duitsland? Dan hebben we nog een prachtige route binnendoor richting het Nationaal park Dwingelderveld in Spier voor je klaar staan. Kies je liever voor een snellere route richting Nederland dan is dat natuurlijk ook mogelijk, die keuze is aan jou.

Een aantal hoogtepunten op een rij van de 4-daagse motorvakantie naar Teutoburgerwald

Wist je dat… Het Teutoburgerwald is in feite een heuvelrug die zich hemelsbreed zo’n 80 kilometer uitstrekt van Osnabrück naar het zuidoosten tot Höxter. Kilometers vol klims, afdalingen en vooral veel bochten, te veel om te tellen. De heuvels van dit natuurgebied zijn maximaal 300 meter hoog. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Externsteine, Detmold het stadje aan de Werre, de rivier die langs de stad loopt. Er zijn dan ook veel gebouwen te zien die herinneren aan de geschiedenis van het stadje. Zo kun je een bezoek brengen aan het kasteel uit de 16e eeuw en zie je overal huizen in echte Duitse vakwerkstijl. 

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motorvakantie naar het Teutoburgerwald!

De motorvakantie naar het Teutoburgerwald is een complete georganiseerde groepsreis waarbij je zeker weet dat alles van begin tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in het gebied het Teutoburgerwald en voor een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt en diner. 

Interessante tips van reisleider Agnes: 

Het Teutoburgerwoud bestaat uit een aantal parallel lopende heuvelruggen die zo’n 200-400 meter hoog zijn. Bekende plekken in het Teutoburgerwald zijn de Externsteine met natuurlijke rotsformaties. Het is erg leuk om daar eens langs te rijden want het ligt dichtbij ons hotel. 

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie: