4-daagse motorreis Moezel-Duitsland

Deze reis is geweest

18 mei 2023 (hemelvaartweekend)

T/M

21 mei 2023

Deel deze reis!

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast individuele motorvakanties ook groepsreizen boeken naar allerlei bestemmingen in Europa. Wij regelen alles van begin tot eind en de groep waarmee je op motorvakantie gaat bestaat altijd uit een leuke groep motorrijders die houden van avontuur, gezelligheid en ontspanning. Boek je motorvakantie naar de Moezel bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motorrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

Een motortrip langs de Moezel

Voor motorfanaten is het gebied langs de Moezel een waar paradijs om te rijden! We nemen je graag mee naar deze prachtige streek in Duitsland. Via de rivierlussen slingeren we dwars door het adembenemende landschap en passeren we tal van gezellige wijndorpjes. De prachtige afdalingen door de wijnvelden en de steile klimmetjes doen menig motorhart sneller kloppen. De rivieren de Moezel en de Rijn spelen een belangrijke rol in deze complete motorvakantie. 

De rivier de Moezel ontspringt in de Franse Vogezen en vormt de grens tussen Luxemburg en Duitsland, en mondt in Koblenz uit in de Rijn. Tussen Trier en Koblenz kronkelt de rivier door een magnifieke vallei, waar intensief aan wijnbouw wordt gedaan. Hier vind je ook de steilste wijngaard van Europa, en misschien wel ter wereld. De Moezelvallei staat bovendien propvol indrukwekkende burchten en kastelen. 

Hoe ziet de motortrip naar de Moezel eruit?

Dag 1 – Zwolle -Treis-karden (369 km) 

We starten deze reis vanaf Zwolle en er is een tweede aansluitpunt in het Duitse Kalkar. De route gaat over de mooiste binnendoorwegen die Duitsland rijk is. De eindbestemming van deze eerste dag is een mooi hotel in Treis-Karden, met haar unieke ligging direct aan de schilderachtige oevers van de Moezel en is centraal gelegen voor vele mooie routes op de motor.

Dag 2 – Moezel-Rijn route (245 km)

Het plaatsje Mörsdorf staat bekend om De Geierlay hangbrug. De langste en spectaculairste voetgangersbrug van Duitsland, zeker een aanrader voor mensen die niet bang zijn voor hoogtes. Je wordt tijdens de oversteek van deze wandelbrug getrakteerd op spectaculaire uitzichten. Slingerend omhoog langs de wijngaarden ga je weer richting de Moezel en natuurlijk ontbreekt het altijd druk bezochte Cochem ook niet aan dit lijstje. Boppard met het gezellige Sant Goar met heerlijke marktpleinen is een stadje wat bekend staat om middeleeuwse steegjes, wijnhuizen en vakwerkhuizen waar je een perfect plekje aan de Loreley je koffie kunt nuttigen met een heerlijke Duitse Torte. Tot slot rijden we langs de rivieren die het Moezelgebied zo kenmerkend maken.

Dag 3 Moezel route (260 km)

Het Moezelstadje Zell is idyllisch gelegen aan één van de mooiste en grootste meanders van de Moezel, de Zeller Hamm. Ingeklemd tussen de Moezel en steile wijngaarden is het stadje idyllisch gelegen. We rijden de rivier de Dhron over en gaan richting Raperath met zijn afgeleide mooie bruggen met het stadsbeeld van het boerendorp. Bij Trittenheim steken we de Moezel over. Dit dorp ligt aan een mooie lus van de Moezel en telt verhoudingsgewijs waarschijnlijk de meeste wijnboeren (ca.150) op het totaal aantal inwoners in deze streek. We rijden natuurlijk door Cochem met wijngaarden en prachtige natuur, maar ook in de stad zelf zijn heel wat schitterende bezienswaardigheden te vinden. De Reichsburg van Cochem is de grootste bezienswaardigheid van de stad en je ziet de burcht al van ver liggen. Het kasteel staat op een heuvel aan de oever van de Moezel en torent ongeveer 100 meter boven de stad uit. 

Dag 4 – Treis -Karden-Zwolle (398 km)

We rijden langs het Moezelgebied terug naar Nederland via prachtige wegen binnendoor langs de Eifel waar we Ardenau zullen passeren. We rijden over grote en kleine weggetjes richting de Nürburgring waar je verrast wordt met een hele serie haarspeldbochten. Je kunt natuurlijk kiezen om onze route tot aan de Nederlandse grens te volgen of zelf een route naar huis kiezen.

De mooiste hoogtepunten van deze motortrip langs de Moezel 

Hoogtepunt 1: De Reichsburg van Cochem is degrootste bezienswaardigheid van de stad. Je ziet de burcht dan ook al van ver liggen. Het kasteel staat op een heuvel aan de oever van de Moezel en torent ongeveer 100 meter boven de stad uit.

Hoogtepunt 2: Mörsdorf Geierlay hangbrug.

Wist je dat… de Moezel naast fantastische motorwegen ook heerlijke Riesling wijnen heeft? Dit is zeker een aanrader om te nuttigen bij het diner!

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motorvakantie 

De motorvakantie naar de Moezel is een complete georganiseerde groepsreis waarbij je zeker weet dat alles van begint tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in het gebied de Moezel, zorgen voor een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt en diner. 

Interessante tips van reisleider Agnes: 

De Moezel-rivier is 544 kilometer lang, waarvan bijna de helft door Duitsland slingert. Op veel plaatsen aan de Moezel zijn dan ook rondvaarten op het water mogelijk. Cochem is de populairste bestemming voor een boottocht over de rivier. Met de 1 uur durende rondvaart vaar je stroomafwaarts richting Treis-Karden. 

Cochem zelf is een barokstadje met fraaie vakwerkhuizen en de Rijksburcht – gelegen op een 100 meter hoge rotspunt – als belangrijkste bezienswaardigheid. Bezoek ook de Historische Senfmuehle. Deze oude mosterdmolen uit 1810 komt uit Nederland en is nog altijd in gebruik!Heerlijk een terrasje pakken in het mooi pitoreske Cochem, wellicht met een goed glas riesling wijn. InMörsdorf volg je het 1,2 km pad naar de hangbrug. Met meer dan 300 meter lang en 100 meter boven de grond, is dit eenware attractie! De brug overspant het Mörsdorfer Bachtal en heeft prachtige uitzichten.

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie:

 • Zorg dat je motor goed verzekerd is in het buitenland
 • Zorg zelf voor een geschikte reis- en annuleringsverzekering, uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis. Laat je hierbij goed informeren over zaken zoals Europa-dekking, motorpech, transport en vervoer na een ongeval. 
 • Check ruim van te voren of je rijbewijs en paspoort of ID-kaart nog geldig zijn. Controleer ook of je kentekenbewijs en verzekeringspapieren allemaal in orde zijn, en geldig, in de periode van je motorvakantie.
 • Je motorvakantie is pas echt af met een goede navigatie 
 • Zorg dat je motorfiets in goede staat verkeerd
 • Heel belangrijk; ga met goede banden op reis want de slijtage in de bergen gaat 2x zo snel

Vertrekdatum

18 mei 2023 (hemelvaartweekend)

Retourdatum

21 mei 2023

Inschrijven mogelijk?

nee

Prijs

€ 369,- op basis van een tweepersoonskamer (per persoon) (Volgeboekt)

€ 429,- op basis van een éénpersoonskamer (per persoon) (Volgeboekt)

Inclusief

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip.
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden langs de Moezel.
 • Vers ontbijtbuffet en ’s avonds een heerlijk 4-gangen diner met vers bereide gerechten.
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel hotel inclusief een sauna en zwembad.
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel.

Niveau reis

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip.
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden langs de Moezel.
 • Vers ontbijtbuffet en ’s avonds een heerlijk 4-gangen diner met vers bereide gerechten.
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel hotel inclusief een sauna en zwembad.
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel.