4-daagse motorreis Eifel-Duitsland

Deze Reis is geweest!

31 augustus 2023

T/M

3 september 2023

Deel deze reis!

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast individuele motorvakanties ook groepsreizen boeken naar allerlei bestemmingen in Europa. Wij regelen alles van begin tot eind en de groep waarmee je op motorvakantie gaat bestaat altijd uit een leuke groep motorrijders die houden van avontuur, gezelligheid en ontspanning. Boek je motorvakantie naar de Eifel bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

4 dagen heerlijk sturen op de motor door de Eifel

De Eifel in Duitsland is een geliefd gebied onder motorrijders en dat begrijpen wij van Kobutex Motorreizen heel erg goed. Je raakt hier op je motor niet uitgekeken van het natuurschoon om je heen. De Eifel heeft naast de karakteristieke vakwerkhuizen ook een echt Formule 1-circuit. In de Eifel is er voor ieder wat wils. Heerlijke bochten, snelle wegen, smalle weggetjes en heel veel natuur en dorpjes om te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het drielandenpunt wat Duitsland, Luxemburg en België met elkaar verbindt. Motorrijden in de Eifel dat is voor elk type motorrijder een absolute must om eens meegemaakt te hebben.

Voor de Stelvio hoef je niet helemaal af te reizen naar Italië, want in Luxemburg hebben ze ook een heuse mini Stelvio. Een prachtige route met heel veel bochten en afwisseling door de vier landen Nederland, Duitsland, Luxemburg en België. Het Middeleeuwse Vianden met zijn talloze terrasjes met de heerlijkste streekgerechten. Houd je van cultuur? Breng dan zeker een bezoek aan het Middeleeuwse kasteel op de heuvel. Deze groene omgeving is een genot om te rijden vanwege de vele overzichtelijke en goed onderhouden wegen. Ben je reislustig ingesteld? Rijd dan via de vele kleine dorpen door naar de Belgische Ardennen.  Prachtige landschappen en uitzichten, burchten en ruïnes, alles kom je tegen. Maar natuurlijk ook prachtige wegen met vele bochten, heuvel op, heuvel af. Hier kan je je hart ophalen als motorrijder.

Hoe ziet de motortrip naar de Eifel eruit?

Dag 1 – Zwolle naar Eifel (365 km)

We starten deze reis vanaf Zwolle en er is ook een mooi aansluitpunt in het Duitse Kalkar waar we een koffiestop maken. We rijden om het Ruhrgebied heen en steken de rivier de Rur over om zo prachtig binnendoor te rijden over de wegen die Duitsland rijk is. Zo passeren we de Rursee en rijden vervolgens richting Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Oost-België verbindt in het Noorden van de Eifel het grensoverschrijdende Natuurpark Hoge Venen Eifel. Diepblauwe meren en rivieren, slingerende beken en uitgestrekte stuwmeren maar ook bosrijke bergpassen drukken hun stempel op het Natuurpark. Midden in het Natuurpark Hoge Venen Eifel bevindt zich op een oppervlakte van ongeveer 110 vierkante kilometer het Nationalpark Eifel. Een lust om doorheen te rijden. Ons hotel is uiteraard gevestigd in het hart van de Eifel.

Dag 2 – Rondrit Eifel / Nürburgring (250 km)

Vandaag rijden we naar de bekende Nürburgring (Nordschleife). We rijden natuurlijk langs heel veel mooie plaatsjes zoals Manderscheid en richting Nieder-Manderscheid, daar zie je ineens het op vierhonderd meter hooggelegen stadje via een steile weg naar het dal van het riviertje de Lieser. Vanaf een parkeerplaats aan deze weg, direct buiten Manderscheid, heb je een schitterend uitzicht op de beide burchten van Manderscheid. De Niederburg, de benedenburcht, die langs de weg staat en honderden meters daarachter in het ruige bergland, de Oberburg, de bovenburcht.

Dan komen we bij de Nürburgring, deze kennen we natuurlijk van het racecircuit midden in het plaatsje Nürburg. De Nürburgring is één van de trekpleisters in de Eifel en hoog boven het circuit bevindt zich het kasteel Burg Nürburg. Vervolgens rijden we door naar het mooie Adenau welke wordt omringt door bergen; de Hüstert (406 meter), de Kirchberg (447 meter) en de Breite Heide (496 meter) en natuurlijk De Hohe Acht. Dit is de hoogste berg van de Eifel met een hoogte van 747 meter. We rijden steeds verder op de motor door de prachtige Eifel met de mooie slingerende en ook soms verrassende haarspeldbochten weer richting ons hotel.

Dag 3 – Rondrit door Luxemburg en Eifel (275km)

Vandaag staat een motorrit naar het mooie Luxemburg op het programma. Luxemburg heeft ook een heuse ‘mini-Stelvio’ namelijk de Alschterstroos/route 331 vanuit Alscheid omhoog naar Kautenbach. Dit betekent bocht na bocht na bocht na bocht, precies zoals je het ’t liefste hebt als avontuurlijke motorrijder. 

Blikvanger van Vianden is het grote kasteel dat hoog op de heuvel boven het stadje ligt. Beneden aan de oever van de rivier de Our, ligt het gezellige dorp Vianden. Het heeft een combinatie van authentieke gebouwen en gezellige restaurants met overal uitzicht op het kasteel, een goed moment voor een koffiestop. Luxemburg is rijk aan prachtige kastelen en burchten. Van alle kastelen moet je kasteel Beaufort zeker niet overslaan en laten wij daar nou net langs rijden. Het kasteel ligt in een klein plaatsje in het natuurgebied het Mullerthal. 

Dag 4 – Van de Eifel naar Staphorst (369 km)

Na een uitgebreid ontbijt nemen we afscheid van elkaar en keer je weer huiswaarts via prachtige wegen. De route leidt je verder door de Eifel en door Duitsland tot aan de Nederlands grens.

De mooiste hoogtepunten van deze motortrip langs de Eifel 

 • Hoogtepunt 1: Nürburgring 
 • Hoogtepunt 2: Vianden
 • Hoogtepunt 3: De mini-Stelvio in Luxemburg

Wist je dat… Burcht Nürburg (Burg Nürburg) een burchtruïne is in het plaatsje Nürburg? Je ziet de prachtige uitgestrekte natuur en het landschap van de Eifel. Vanaf één kant heb je uitzicht op de Nürburgring en het racecircuit.

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motorvakantie 

De motorvakantie naar de Eifel is een complete georganiseerde groepsreis waarbij je zeker weet dat alles van begint tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in het gebied de Moezel en voor een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt en diner. 

Vertrekdatum

31 augustus 2023

Retourdatum

3 september 2023

Inschrijven mogelijk?

Nee

Prijs

€ 309,- op basis van tweepersoonskamer (per persoon)  (Nog 1 kamer beschikbaar)
€ 369,- op basis van éénpersoonskamer (Volgeboekt)

Inclusief

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip.
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden langs de Eifel.
 • Vers ontbijtbuffet en ’s avonds een heerlijk dinerbuffet met vers bereide gerechten.
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel hotel inclusief een wellness.
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel.
 • 3x Ontbijt.
 • 3x Vier gangen buffet.

Niveau reis

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip.
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden langs de Eifel.
 • Vers ontbijtbuffet en ’s avonds een heerlijk dinerbuffet met vers bereide gerechten.
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel hotel inclusief een wellness.
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel.
 • 3x Ontbijt.
 • 3x Vier gangen buffet.

Waar gaan we naartoe?

Wij horen graag van je!

Wij hebben je hulp nodig. Kobutex Motorreizen is altijd opzoek naar nieuwe bestemmingen. Heb jij een idee? Stuur het naar ons!