8-daagse motorreis Pyreneeën-Spanje

Deze reis is geweest!

30 juni 2023

T/M

8 juli 2023

Deel deze reis!

Staan de Pyreneeën ook op jouw motor bucketlist? Dat snappen wij als geen ander! Dit gebergte in Zuid-West Europa dat sinds 1659 de natuurlijke grens vormt van Spanje en Frankrijk is een echt motorwalhalla. Voor een ontdekkingstocht van misschien wel de mooiste bergpassen in Europa, kiezen wij voor het vorstendom Andorra als uitvalsbasis. Vanuit de hoogst gelegen staat van Europa rijd je zo met je motor dit prachtige berggebied in. De Pyreneeën vormen een imposante barrière voor verkeer van noord naar zuid. Er zijn hierdoor weinig lage bergpassen. Mag het van jou nog iets avontuurlijker op de motor? Ga dan op zoek naar de off-road smokkelroute.

Er is voor elke dag een prachtige motorroute die ons door zowel de Franse als Spaanse Pyreneeën brengen. Er worden mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving.

Het uitkijkpunt Roc del Quer is een 20 meter lange metalen loopbrug gelegen in de Parochie de Canillo in Andorra. Dit is de moeite waard om even een fotomoment in te lassen!

Tijdens het verblijf in Andorra worden dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt? Kies zelf en ontmoet jouw medereizigers ’s avonds weer bij het gezamenlijke diner. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van de Spaanse Pyreneeën.

We ontmoeten elkaar op Schiphol Airport daar vanuit vliegen we naar Barcelona. De motoren gaan op gespecialiseerd motortransport en worden gelost en geladen bij het hotel in omgeving Barcelona. Van hieruit rijden we gezamenlijk met elkaar naar het hotel in Andorra. Maak je geen zorgen over je bagage want er rijdt een bus mee tijdens deze reis. Een heerlijke motorvakantie door Frankrijk en Spanje zodat je volop kunt genieten van de mooie gebieden, bergen, dalen en gezellige dorpjes. Onderweg en aan het eind van elke dag is er natuurlijk heerlijk lokaal eten en een comfortabel hotel om naar terug te keren na een dag heerlijk motorrijden door de Pyreneeën. 

Dagindeling van deze heerlijke motorreis naar de zon

Dag 1 – Vliegreis van Schiphol naar Barcelona

We starten onze reis gezamenlijk vanaf Schiphol Airport naar Barcelona. We arriveren gezamenlijk op het vliegveld in Barcelona waar de bus al op ons staat te wachten. De motoren gaan op gespecialiseerd motortransport en zullen volgens een goede planning uitgeladen worden bij het hotel wanneer we daar arriveren. Mocht je al zin hebben om op de eerste vakantiedag te gaan motorrijden, dan ben je natuurlijk vrij om op eigen gelegenheid de prachtige omgeving te gaan verkennen. Wil je liever even bijkomen van de vliegreis dan hebben we voor de liefhebbers een lekker zwembad bij het hotel. De komende week zul je de Franse en Spaanse Pyreneeën beurtelings gaan ontdekken op je eigen motor in het groene Frankrijk aan de ene kant en de drogere, maar zeker niet minder mooie, natuur aan de Spaanse kant.

Dag 2 – Barcelona / El Tarter ( 275 km )

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt rijd je vanaf het hotel in Barcelona richting de Pyreneeën. De bagage gaat in de bus naar het tweede hotel waar we verblijven, dus je hoeft geen grote spullen en bagage mee te zeulen op je motor. Je rijdt de drukte uit en de mooie wegen waarvoor je bent gekomen rollen al voor je uit op deze eerste dag van je zonnige motorvakantie. Je rijdt door het prachtige Parc Natural de Sant Llorenq del Munt i Lóbac. Je passeert pittoreske bergdorpjes met oude kerkjes en gebouwen waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Je slingert op je motor steeds meer richting de Franse en Spaanse Pyreneeën. Voordat je in het hotel arriveert, heb je echt de prachtigste wegen gereden en kun je ’s avonds bij het heerlijke dinerbuffet op een heerlijke eerste echte motorvakantie-dag terug kijken.

Dag 3 – Franse Pyreneeën ( 245 km )

Het hotel in El Tarter ligt vlakbij Andorra en dat is natuurlijk altijd een bezoekje waard! Vanuit Andorra zijn we vlot in de prachtige Franse Pyreneeën waar je over menig col, oftewel bergpas, gaat rijden waar ook de Tour de France langs gaat. Je rijdt op de motor door, over en langs een paar prachtige hoogtepunten zoals de Col Chioula en de Col de Port. De laatste is een beklimming in de regio Ariège van 12,5 kilometer lang en het overbrugt 622 hoogtemeter. Je rijdt via een prachtige route over de mooiste wegen weer terug naar het fijne hotel in El Tarter. 

Dag 4 – Spaanse Pyreneeën ( 249 km )

Vandaag ga je de ruigere en drogere kant van de Spaanse Pyreneeën ontdekken op de motor. De wegen zijn meestal van goede kwaliteit asfalt, wat het rijden op de motor door Spanje natuurlijk nog fijner maakt. Je rijdt langs Andorra, het belastingvrije paradijs waar je wellicht nog even een stop kunt maken voor wat tax-free shopping! Bochten genoeg op het programma vandaag maar ook mooie uitzichtpunten zoals de Mirador de la Trava. Hier moet je zeker even een foto momentje inlassen. Er komen hierna ook nog genoeg andere mooie uitzichten, oftewel Miradors, op deze route zoals de Col de la Creueta. Dit is een bergpas met meer dan 20 kilometer lang bochten en vergezichten op de prachtige Pyreneeën op 1900 meter hoogte.

Dag 5 – Franse Pyreneeën ( 272 km )

Op dag 5 van deze motorvakantie ga je de Franse kant van de Pyreneeën verder ontdekken op de motor. Je rijdt over diverse bergpassen maar ook door groene natuurparken en langs prachtige oude kastelen. De Coll de la Llosa  is 9,7 kilometer lang  en de top van de beklimming ligt op 1870 meter hoogte. Je rijdt vandaag ook door echte Franse pittoreske dorpjes met mooie pleintjes. Dit is natuurlijk een heerlijke omgeving om even een kopje koffie te drinken tijdens een pauze. 

Dag 6 – Spaanse Pyreneeën ( 253 km )

Op deze 6e vakantiedag staat er een mooie mix van bergpassen, oude kastelen en schitterende vergezichten vanaf een paar mooie uitkijkpunten gepland. Col de Nargó heeft veel afwisselende natuur en heerlijke stuurwegen. Je rijdt langs het prachtige Pantano de Talarn. De Talarn Dam is een massief betonnen zwaartekracht-dam in de rivier Noguera Pallaresa, een zijrivier van de Ebro. Col de Boixois is 22,3 kilometer lang en overbrugt 788 hoogtemeters. De top van de beklimming ligt op 1331 meter hoogte. 

Dag 6 Extra- Rondrit Andorra ( 170 km )

Wil je Vandaag iets minder kilometers maken dan is een rondrit Andorra zeker een aanrader, en daarom niet minder (ont)spannend! In deze route zorgen we voor extra veel variatie onderweg met heel veel bochten, prachtige natuur en dit wordt dus volop genieten op de motor. Je rijdt vandaag door alle passen die de regio Andorra kent. Dit is goed te doen op één dag en er zal genoeg te bekijken en beleven zijn onderweg. 

Dag 7 – El Tarter naar Barcelona ( 270 km )

Op de één na laatste dag van deze motorvakantie worden na een goed ontbijt de koffers weer ingepakt en worden ze netjes voor je naar het hotel in Barcelona gebracht, waar we met elkaar voor het laatste overnachten. Zelf rij je op de motor via een mooie route weer richting Barcelona. We rijden nog door prachtige natuurparken zoals Parc Natural del Cadi Moixero. Een prachtig park in de Pyreneeën met een prachtig berglandschap dat bestaat uit de twee grote bergketens waar het park zijn naam aan heeft te danken; El Cadí en Moixeró. Hier vind je verschillende landschappen zoals bossen, weiden, ruige bergen en valleien. In het park is het genieten van de pure schoonheid van de natuur en de authentieke bergdorpjes. 

Wat heeft Spanje toch prachtige wegen! Na een heerlijke dag motorrijden kom je weer aan bij het hotel in Barcelona waar we de eerste nacht ook verbleven. De motoren worden weer ingeladen en gaan op gespecialiseerd transport terug naar Nederland. Zelf kun je nog even genieten van een bijzondere afsluiter van deze motorvakantie met lekker eten en een laatste duik in het zwembad van het hotel!

Dag 8 – Vliegreis van Barcelona naar Amsterdam Schiphol

Helaas is vandaag toch echt de laatste dag alweer aangebroken van een fantastische motorvakantie. Na een vers ontbijt gaan we gezamenlijk met de bus weer naar het vliegveld om terug te vliegen naar Nederland. Na slechts een paar uurtjes vliegen komen we weer aan op Schiphol Airport met allemaal mooie herinneringen in onze koffers. De hereniging met je motor is een paar dagen later bij MotoPort Leek. Hierover informeren we je tijdens de vakantie nog even zodat je precies weet waar en wanneer je je motor weer op kunt halen.  

Vertrekdatum

30 juni 2023

Retourdatum

8 juli 2023

Inschrijven mogelijk?

Nee

Prijs

 • Prijs op basis van een 2-persoonskamer rijder + motor vanaf € 1525,- (Volgeboekt)
 • Prijs op basis van een 1- persoonskamer vanaf € 1875,- ( Volgeboekt)
 • Prijs voor een duopassagier achterop motor vanaf € 925,-

 

 

Inclusief

 • Inclusief vlucht Eindhoven naar Barcelona
 • Inclusief vlucht Barcelona naar Eindhoven
 • Inclusief 10 kilo handbagage
 • Transfer van vliegveld naar hotel in Barcelona v.v
 • Gespecialiseerd motortransport voor jouw motor (vanuit Leek (Groningen) en Tiel (Gelderland)
 • Motorkleding gaat mee in de Vrachtwagen tas max 20 Kilo
 • Overnachting op de heen- en terugweg in omgeving Barcelona 4* hotel
 • Inclusief ontbijt en dinerbuffet met gratis water en frisdrankje bij het diner
 • Zes overnachtingen in een vier sterrenhotel in Andorra.
 • Inclusief ontbijtbuffet en heerlijk dinerbuffet met gratis wijn en water bij het diner
 • Als je motor langer is dan 250 cm lang dan komt er een toeslag op het motortransport (vraag ons naar de voorwaarden)
 • De topkoffer kan op de motor blijven zitten tijdens het transport
 • Zorg ervoor dat je motor All-Risk is verzekerd dit i.v.m transport motor

Niveau reis

 • Inclusief vlucht Eindhoven naar Barcelona
 • Inclusief vlucht Barcelona naar Eindhoven
 • Inclusief 10 kilo handbagage
 • Transfer van vliegveld naar hotel in Barcelona v.v
 • Gespecialiseerd motortransport voor jouw motor (vanuit Leek (Groningen) en Tiel (Gelderland)
 • Motorkleding gaat mee in de Vrachtwagen tas max 20 Kilo
 • Overnachting op de heen- en terugweg in omgeving Barcelona 4* hotel
 • Inclusief ontbijt en dinerbuffet met gratis water en frisdrankje bij het diner
 • Zes overnachtingen in een vier sterrenhotel in Andorra.
 • Inclusief ontbijtbuffet en heerlijk dinerbuffet met gratis wijn en water bij het diner
 • Als je motor langer is dan 250 cm lang dan komt er een toeslag op het motortransport (vraag ons naar de voorwaarden)
 • De topkoffer kan op de motor blijven zitten tijdens het transport
 • Zorg ervoor dat je motor All-Risk is verzekerd dit i.v.m transport motor