Blijf je liever iets dichter bij huis? Ga dan mee met ons motorweekend naar de Veluwe in Nederland! We gaan met een gezellige motorgroep even heerlijk genieten van een weekendje door de prachtige natuur in de Veluwe op de motor. Deze rit door Nederland start vanaf Leek en we nemen je mee over de mooiste wegen van Nederland. We kunnen na een dag motorrijden gezellig nakletsen en genieten van goed eten en drinken in het hotel. Op deze manier sluiten we een prachtig motorseizoen af in ons eigen mooie land, ga je met ons mee?

Dit motorweekend brengt jou naar de Veluwe, een gebied wat bekend staat om haar schitterende natuur. De Veluwe is een enorm beschermd natuurgebied waar de natuur vrij spel heeft. Hier vind je de Nederlandse Big Four; het edelhert, de moeflon, de ree en het wilde zwijn en natuurlijk sinds kort ook de wolf. Motorrijden in deze tijd van het jaar is een genot wanneer de herfst de natuur langzaam rood, oranje en bruin kleurt.

Hoe ziet dit motorweekend naar de Veluwe eruit?

Dag 1 – Leek / Putten (286 km)

Deze dag starten we met een kopje koffie in Leek. We komen langs diverse prachtige gebieden die ons mooie Nederland rijk is. Zo slingeren we door het National park Drents-Friese Wold. We dalen steeds meer af naar het oosten van het land en rijden door Hardenberg met zijn ongeschonden natuur en karakteristieke boerderijen. We rijden op de motor richting de prachtige Achterhoek met hele fijne stuurwegen waar je als motorrijder echt blij van wordt. Bij Het mooie plaatsje Zutphen steken we de oude IJsselbrug over.Deze brug overspant de rivier de Ijssel, met aan de noordzijde de IJsselspoorbrug er direct naast. We passeren het grote recreatie gebied bij Bussloo met een prachtig meer aan onze zijde. Dichtbij Vaassen is de Geelmolense Beek met hulp van een houtwal een stuk ‘opgeleid’ om genoeg verval te hebben voor het aandrijven van de Geelmolen, waar vroeger geelkoper werd verwerkt en die nu als boerderij dienst doet. 

Door richting Vierhouten. De naam “Vierhouten” verwijst waarschijnlijk naar de vier bossen, de vier houten, die rondom het dorp liggen; het Vierhouterbos, het Vreebos, het Elspeterbos en het Gortelsebos. Hier vind je knoestige bomen, stuifzand, heidevelden, stille vennen en open ruimtes. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, moeflons, dassen en haviken kunnen hier je pad kruisen. Zo rijden we door naar de Veluwe langs het Speulderbos richting Garderen, wat bekend staat om zijn zandsculpturen. We komen aan bij ons fijne hotel in Putten waar je onder het genot van een heerlijk diner gezellig kunt napraten over deze heerlijke dag. 

Dag 2 – Putten / Bakkeveen (245 km)

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt stappen we weer op onze motoren en gaan er vandaag weer een prachtige dag van maken. We komen langs Otterlo, een groen en gastvrij dorp, net voor de ingang van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. We rijden door naar Hoenderloo wat zich midden op het Nationaal Park de Hoge Veluwe bevindt. Hoenderloo is één van de meest toeristische dorpen op de Veluwe en hierdoor heerst er het hele jaar een gemoedelijke sfeer. Zo komen we langs Teuge International Airport waar het altijd even mogelijk is om vliegtuigen te spotten onder het genot van een heerlijke kop koffie. 

We slingeren vervolgens verder langs de rivier de IJssel waar we de IJsselbrug oversteken en rijden richting Dalfsen. Eerst rijden we nog even over de Overijsselsche Vecht. We rijden langzaam terug naar het noorden van het land en komen hier langs het militair oefenterrein de Haar. Op De Haar worden oefeningen met helikopters en voertuigen gehouden. De Luchtmobiele Brigade is de hoofdgebruiker. Vervolgens rijden we ook nog langs het bekende TT Circuit in Assen natuurlijk. 

Tot slot krijg je nooit genoeg van het prachtige natuurgebied Fochteloërveen met tot aan de horizon veen, veen en nog eens veen! Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied; het Fochteloërveen. Een gebied dat tot de verbeelding spreekt met vogels zoals de kraanvogel en de blauwe kiekendief. Het Fochteloërveen is een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa. Zo rijd je nog over fijne weggetjes weer richting het eindpunt in Bakkeveen! 

De mooiste hoogtepunten van deze motortrip op eigen bodem

Wist je dat… De totale oppervlakte van het natuurgebied de Veluwe 912 vierkante kilometer is? Dit maakt het natuurgebied tot één van de grootste natuurgebieden van Noordwest-Europa.

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motortrip in eigen land 

De motortrip naar de Veluwe is een complete georganiseerde individuele motortrip voor motorrijders waarbij je zeker weet dat alles van begint tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in Nederland en zorgen voor een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt en diner. 

Interessante tips van reisleider Agnes: 

Zoek je naar afwisseling en wil je ook graag dorpen of steden bezoeken? Ook dan zit je goed in de Veluwe. Je vindt in de Veluwe veel Hanzesteden welke echt het bezoeken waard zijn. Bezoek zeker even Zutphen, dat is zeer de moeite waard!

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie: