2 Dagen Veluwe Nederland

Deel deze reis!

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast groepsreizen ook individuele motorvakanties boeken naar allerlei bestemmingen in Europa. Wij regelen alles van begin tot eind zodat jij optimaal kunt genieten van het motorrijden, een prachtige omgeving en welverdiende ontspanning in een comfortabel hotel. Boek je motorvakantie naar Noorwegen bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

Een korte trip op de motor over de Veluwe

Blijf je liever iets dichter bij huis? Boek dan zeker het motorweekend naar de Veluwe in Nederland! Ga een weekend heerlijk genieten van motorritten door de prachtige natuur in de Veluwe. Deze rit door Nederland start vanaf Leek en je rijdt over de mooiste wegen van Nederland. Je kunt na een dag motorrijden gezellig nakletsen met je reisgezelcshap en genieten van goed eten en drinken in het hotel. Op deze manier sluit je een prachtig motorseizoen af in stijl!

Dit motorweekend brengt jou naar de Veluwe, een gebied wat bekend staat om haar schitterende natuur. De Veluwe is een enorm beschermd natuurgebied waar de natuur vrij spel heeft. Hier vind je de Nederlandse Big Four; het edelhert, de moeflon, de ree en het wilde zwijn en natuurlijk sinds kort ook de wolf. Motorrijden in deze tijd van het jaar is een genot wanneer de herfst de natuur langzaam rood, oranje en bruin kleurt.

Hoe ziet dit motorweekend naar de Veluwe eruit?

Dag 1 – Leek / Putten (286 km)

Je start je reis vanaf huis en slingert door het National park Drents-Friese Wold. Je daalt steeds meer af naar het oosten van het land en rijd door Hardenberg met zijn ongeschonden natuur en karakteristieke boerderijen. Je rijdt op de motor richting de prachtige Achterhoek met hele fijne stuurwegen waar je als motorrijder echt blij van wordt. Bij Het mooie plaatsje Zutphen steek je de oude IJsselbrug over.Deze brug overspant de rivier de IJssel, met aan de noordzijde de IJsselspoorbrug er direct naast. Je passeert het grote recreatie gebied bij Bussloo met een prachtig meer aan je zijde. Dichtbij Vaassen is de Geelmolense Beek met hulp van een houtwal een stuk ‘opgeleid’ om genoeg verval te hebben voor het aandrijven van de Geelmolen, waar vroeger geelkoper werd verwerkt en die nu als boerderij dienst doet. 

Door richting Vierhouten. De naam “Vierhouten” verwijst waarschijnlijk naar de vier bossen, de vier houten, die rondom het dorp liggen; het Vierhouterbos, het Vreebos, het Elspeterbos en het Gortelsebos. Hier vind je knoestige bomen, stuifzand, heidevelden, stille vennen en open ruimtes. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, moeflons, dassen en haviken kunnen hier je pad kruisen. Zo rijd je door naar de Veluwe langs het Speulderbos richting Garderen, wat bekend staat om zijn zandsculpturen. Je komt aan bij het fijne hotel in Putten waar je onder het genot van een heerlijk diner gezellig kunt napraten over deze heerlijke dag met je reisgezelschap of even bij kunt komen van de prachtige motorritten tot zover. 

Dag 2 – Putten / Bakkeveen (245 km)

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt stap je weer op je motor en ga je er vandaag weer een prachtige dag van maken. Je komt langs Otterlo, een groen en gastvrij dorp, net voor de ingang van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Je rijdt door naar Hoenderloo wat zich midden op het Nationaal Park de Hoge Veluwe bevindt. Hoenderloo is één van de meest toeristische dorpen op de Veluwe en hierdoor heerst er het hele jaar een gemoedelijke sfeer. Zo kom je langs Teuge International Airport waar het altijd even mogelijk is om vliegtuigen te spotten onder het genot van een heerlijke kop koffie. 

Je slingert vervolgens verder langs de rivier de IJssel waar je de IJsselbrug oversteekt en rijdt richting Dalfsen. Eerst ga je nog even over de Overijsselsche Vecht. Je rijdt langzaam terug naar het noorden van het land en komt hier langs het militair oefenterrein de Haar. Op De Haar worden oefeningen met helikopters en voertuigen gehouden. De Luchtmobiele Brigade is de hoofdgebruiker. Vervolgens rijd je ook nog langs het bekende TT Circuit in Assen natuurlijk. 

Tot slot krijg je nooit genoeg van het prachtige natuurgebied Fochteloërveen met tot aan de horizon veen, veen en nog eens veen! Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied; het Fochteloërveen. Een gebied dat tot de verbeelding spreekt met vogels zoals de kraanvogel en de blauwe kiekendief. Het Fochteloërveen is een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa. Zo rijd je nog over fijne weggetjes weer richting het eindpunt in Bakkeveen! 

De mooiste hoogtepunten van deze motortrip op eigen bodem

 • Hoogtepunt 1: Park de Hoge Veluwe
 • Hoogtepunt 2: Natuurgebied Fochteloërveen
 • Hoogtepunt 3: Teuge Airport

Wist je dat… De totale oppervlakte van het natuurgebied de Veluwe 912 vierkante kilometer is? Dit maakt het natuurgebied tot één van de grootste natuurgebieden van Noordwest-Europa.

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motortrip in eigen land 

De motortrip naar de Veluwe is een complete georganiseerde individuele motortrip voor motorrijders waarbij je zeker weet dat alles van begint tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in Nederland en zorgen voor een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt.

Interessante tips van reisleider Agnes: 

Zoek je naar afwisseling en wil je ook graag dorpen of steden bezoeken? Ook dan zit je goed in de Veluwe. Je vindt in de Veluwe veel Hanzesteden welke echt het bezoeken waard zijn. Bezoek zeker even Zutphen, dat is zeer de moeite waard!

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie:

 • Zorg dat je motor (all-risk) verzekerd is
 • Zorg zelf voor een geschikte reis- en annuleringsverzekering, uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis. Laat je hierbij goed informeren over zaken zoals motorpech, transport en vervoer na een ongeval. 
 • Check ruim van te voren of je rijbewijs en paspoort of ID-kaart nog geldig zijn. Controleer ook of je kentekenbewijs en verzekerings-papieren allemaal in orde zijn, en geldig, in de periode van je motorvakantie.

Inschrijven mogelijk?

Ja

Prijs

Prijzen zijn vanaf €75 ,- op basis van tweepersoonskamer (per persoon per nacht)
Prijzen zijn vanaf €99 ,- op basis van éénpersoonskamer (per persoon per nacht)

Prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin je op reis wilt.
Wil je 1 of 2 dagen langer blijven vraag dan naar de mogelijkheden.
Zodra uw aanvraag binnen is maken wij een passend voorstel

Inclusief

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in en om de Veluwe.
 • Hotelovernachting met ontbijtbuffet (optioneel bij te boeken een 3-gangen diner)
 • Hotel met een gezellige bar
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Niveau reis

Beginner

Normaal

Ervaren

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in en om de Veluwe.
 • Hotelovernachting met ontbijtbuffet (optioneel bij te boeken een 3-gangen diner)
 • Hotel met een gezellige bar
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Schrijf je in!

Vragen? Wij helpen je graag!
Wij zijn van 10.00 tot en met 17.00u bereikbaar.

Waar gaan we naartoe?

Wij horen graag van je!

Wij hebben je hulp nodig. Kobutex Motorreizen is altijd opzoek naar nieuwe bestemmingen. Heb jij een idee? Stuur het naar ons!