Bij Kobutex Motorreizen kun je naast groepsreizen ook motorvakanties boeken voor jou alleen, met je partner, een groep vrienden of een familielid. Wij regelen alles van begin tot eind voor je maar je bepaalt zelf wanneer, hoelang en met wie je dit motoravontuur gaat beleven. Boek je motorvakantie naar de Eifel bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij voor je hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

3 of 4 dagen heerlijk sturen op de motor door de Eifel

De Eifel in Duitsland is een geliefd gebied onder motorrijders en dat begrijpen wij van Kobutex Motorreizen heel erg goed. Je raakt hier op je motor niet uitgekeken van het natuurschoon om je heen. De Eifel heeft naast de karakteristieke vakwerkhuizen ook een echt Formule 1-circuit. In de Eifel is er voor ieder wat wils. Heerlijke bochten, snelle wegen, smalle weggetjes en heel veel natuur en dorpjes om te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het drielandenpunt wat Duitsland, Luxemburg en België met elkaar verbindt. Motorrijden in de Eifel dat is voor elk type motorrijder een absolute must om eens meegemaakt te hebben.

Voor de Stelvio hoef je niet helemaal af te reizen naar Italië, want in Luxemburg hebben ze ook een heuse mini Stelvio. Een prachtige route met heel veel bochten en afwisseling door de vier landen Nederland, Duitsland, Luxemburg en België. Het Middeleeuwse Vianden met zijn talloze terrasjes met de heerlijkste streekgerechten. Houd je van cultuur? Breng dan zeker een bezoek aan het Middeleeuwse kasteel op de heuvel. Deze groene omgeving is een genot om te rijden vanwege de vele overzichtelijke en goed onderhouden wegen. Ben je reislustig ingesteld? Rijd dan via de vele kleine dorpen door naar de Belgische Ardennen. Prachtige landschappen en uitzichten, burchten en ruïnes, alles kom je tegen. Maar natuurlijk ook prachtige wegen met vele bochten, heuvel op, heuvel af. Hier kan je je hart ophalen als motorrijder.

Hoe ziet de motortrip naar de Eifel eruit?

Dag 1 – Zwolle naar Eifel (358 km)

Je rijdt op deze eerste dag van je motorvakantie om het Ruhrgebied heen en steekt de rivier de Rur over om zo prachtig binnendoor te rijden over de wegen die Duitsland rijk is. Zo passeer je de Rursee en rijd je vervolgens richting Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Oost-België verbindt in het Noorden van de Eifel het grensoverschrijdende Natuurpark Hoge Venen Eifel. Diepblauwe meren en rivieren, slingerende beken en uitgestrekte stuwmeren maar ook bosrijke bergpassen drukken hun stempel op het Natuurpark. Midden in het Natuurpark Hoge Venen Eifel bevindt zich op een oppervlakte van ongeveer 110 vierkante kilometer het Nationalpark Eifel. Een lust om doorheen te rijden. Het hotel waar je overnacht is uiteraard gevestigd in het hart van de Eifel.

Dag 2 – Rondrit Eifel / Nürburgring (250 km)

Vandaag rijd je naar de bekende Nürburgring (Nordschleife). Je komt natuurlijk langs heel veel mooie plaatsjes zoals Manderscheid en Nieder-Manderscheid, daar zie je ineens het op vierhonderd meter hooggelegen stadje via een steile weg naar het dal van het riviertje de Lieser. Vanaf een parkeerplaats aan deze weg, direct buiten Manderscheid, heb je een schitterend uitzicht op de beide burchten van Manderscheid. De Niederburg, de benedenburcht, die langs de weg staat en honderden meters daarachter in het ruige bergland, de Oberburg, de bovenburcht.

Dan kom je bij de Nürburgring, deze kennen we natuurlijk van het racecircuit midden in het plaatsje Nürburg. De Nürburgring is één van de trekpleisters in de Eifel en hoog boven het circuit bevindt zich het kasteel Burg Nürburg. Vervolgens rijd je door naar het mooie Adenau welke wordt omringt door bergen; de Hüstert (406 meter), de Kirchberg (447 meter) en de Breite Heide (496 meter) en natuurlijk De Hohe Acht. Dit is de hoogste berg van de Eifel met een hoogte van 747 meter. We rijden steeds verder op de motor door de prachtige Eifel met de mooie slingerende en ook soms verrassende haarspeldbochten weer richting het hotel.

Dag 3 – Rondrit door Luxemburg en Eifel (275km)

Vandaag staat een motorrit naar het mooie Luxemburg op het programma. Luxemburg heeft ook een heuse ‘mini-Stelvio’ namelijk de Alschterstroos/route 331 vanuit Alscheid omhoog naar Kautenbach. Dit betekent bocht na bocht na bocht na bocht, precies zoals je het ’t liefste hebt als avontuurlijke motorrijder. 

Blikvanger van Vianden is het grote kasteel dat hoog op de heuvel boven het stadje ligt. Beneden aan de oever van de rivier de Our, ligt het gezellige dorp Vianden. Het heeft een combinatie van authentieke gebouwen en gezellige restaurants met overal uitzicht op het kasteel, een goed moment voor een koffiestop. Luxemburg is rijk aan prachtige kastelen en burchten. Van alle kastelen moet je kasteel Beaufort zeker niet overslaan en laat onze route voor deze derde dag van je motorvakantie daar nou met langs gaan. Het kasteel ligt in een klein plaatsje in het natuurgebied het Mullerthal. 

Dag 4 – Van de Eifel naar Staphorst (369 km)

Na een uitgebreid ontbijt stap je op de motor en keer je weer huiswaarts via prachtige wegen. De route leidt je verder door de Eifel en door Duitsland tot aan de Nederlands grens.

De mooiste hoogtepunten van deze motortrip langs de Eifel 

Wist je dat… Burcht Nürburg (Burg Nürburg) een burchtruïne is in het plaatsje Nürburg? Je ziet de prachtige uitgestrekte natuur en het landschap van de Eifel. Vanaf één kant heb je uitzicht op de Nürburgring en het racecircuit.

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motorvakantie 

De motorvakantie naar de Eifel is een complete georganiseerde motorvakantie waarbij je zeker weet dat alles van begint tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in het gebied de Eifel en voor een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt en eventueel een diner.

Interessante tips van reisleider Agnes: 

Wanneer je in de Eifel bentdan mag een kijkje bij of op de Hohe Acht natuurlijk niet ontbreken. Dit ligt dichtbij Ardenau. Het hele gebied rondom de Hohe Acht, het hoogste punt van de Eifel, is prachtig. De Vulkaaneifel, grenzend aan de Hocheifel, is een fascinerend gedeelte van de Eifel, waar je prachtig uitzicht hebt over de Eifel tot aan de Rijn, de Hunsrück en het Westerwald.

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie: