3/4 dagen Westerwald-Duitsland-motortrip

Deel deze reis!

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast groepsreizen ook motorvakanties boeken voor jou alleen, met je partner, een groep vrienden of een familielid. Wij regelen alles van begin tot eind voor je maar je bepaalt zelf wanneer, hoelang en met wie je dit motoravontuur gaat beleven. Boek je motorvakantie naar Westerwald bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij voor je hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

Ga op avontuur naar Westerwald op de motor

Het sprookjesachtige decor in het Rijnland is een walhalla voor Motorrijders en natuurliefhebbers. Een reis langs de Rijn is een reis langs vele burchten, kastelen en historische wijnplaatsjes. Het Westerwald is een laaggebergte in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het gebergte is voor 40 procent bebost en er is vorming van leisteen, klei en ijzererts

Kortom regio het Westerwald is “fabelhaft” en zeer geschikt om met de motor naartoe te gaan voor een korte, veelzijdige motorvakantie!

Hoe ziet de motorvakantie naar Westerwald met Kobutex Motorreizen eruit?

Dag 1 – Duiven/Berghausen (362 km)

De eerste route gaat over de prachtige binnendoor wegen die Duitsland rijk is en bij Emmerich steken we de Rijn over. Je komt langs het mooie plaatsje Ardenau in de Eifel met zijn prachtige Duitse vakwerkhuizen. Hier steek je bij Koblenz de rivier de Rijn over en de wegen slingeren en rijgen zich aanéén in een mooi afwisselend landschap van bos, weilanden en dorpen. Na deze eerste dag motorrijden kom je bij het eerste, gemoedelijke hotel in het Westerwald aan. 

Dag 2 – Route door het mooie Westerwald (259 km)

Op deze tweede dag van deze motorvakantie door Duitsland ga je het Westerwald echt verkennen. Je maakt de oversteek over rivier de Aar en rijd op de motor langs het pittoreske plaatsje Braunfels met een sfeervol marktplein met allerlei eet- en drinkgelegenheden, met uitzicht op het kasteel direct boven het marktplein. De Aartalsee ligt ook langs deze route in het district Lahn-Dill in de gemeente Bischoffen en Hohenahr is het op één na grootste merengebied van Hesse. Wellicht een leuke plek om even een koffiepauze in te lassen samen met je reisgezelschap. 

Je vervolgt je motorreis door Dillenburg, dit is misschien wel één van de belangrijkste plaatsen aan de Oranjeroute. Het is de geboorteplaats van Willem I van Oranje. Kleine steegjes en liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen zijn kenmerkend voor Dillenburg. Het vliegveld van Breitscheid, wat eind jaren dertig gebouwd is door de “Wehrmacht”, ligt boven het dorp. Dit is zeker even een stop waard en wie weet ga je hier een parachute sprong wagen?

Daarna passeer je De Wiesensee, een kunstmatig meer afgedamd in 1971, in het laaggebergte Westerwald. Het meer beslaat ongeveer 80 hectare en ligt in het gebied van de verschillende centra van Stahlhofen am Wiesensee aan de westkust van het meer en Pottum aan de noordkust in de Westerwaldkreis. De ruïne van Isenburg ligt in het centrum van het dorp en is een belangrijk herkenningspunt. Het kasteel werd rond 1100 gebouwd en is het op één na oudste kasteelcomplex in de wijk Neuwied. Je rijdt van het ene naar het andere mooie plaatsje die het Westerwald rijk is en zo kom je ook door het stadje Höhr-Grenzhausen. Het is een centrum van de keramiekindustrie in Kannenbäckerland met de technische hogeschool voor keramiek of de school voor keramiekontwerp, vandaar de bijnaam “Kannenbäckerstadt”. Deze dag eindig je met een prachtige route over allemaal schitterende wegen die je motorhart sneller laat kloppen!

Dag 3 – Rijn en Moezel tour (255 km)

Je start deze dag van de motorreis door Westerwald in Lahnstein met de middeleeuwse burcht Lahneck. Deze burcht ligt ruim boven Rijn-niveau tegenover Slot Stolzenfels. Vervolgens rij je verder over de  Südbrucke de Rijn over en gaat zo verder het Westerwald in. Het tegenover Gondorf gelegen Niederfell is een klein wijndorp met mooie vakwerkhuizen en gezellige “weinstuben”. Bijzonder fraai is het uitzicht wat je hier op de Oberburg van Gondorf hebt. Uiteraard rijd je op je motor ook een stuk langs de mooie Moezel met zijn prachtige tegen de heuvels aan gebouwde wijnvelden.

Tot slot slinger je langs Boppard met de Rijn aan je zijde en steek je de rivier over met het pondje bij Niederheimbach. Het kleine dorpje Geroldstein is het enige gesloten dorp waar de Wisper doorheen stroomt. Alle andere nederzettingen onder het dorp Wisper zijn historische molens en toeristische restaurants. Al met al weer een rit om in te lijsten, wat is het Westerwald toch magisch!

Dag 4 – Westerwald naar Duiven (347 km)

Na een heerlijk ontbijt start je de laatstse prachtige route door Duitsland terug naar Nederland. Je rijdt het Westerwald uit met prachtige wegen door de Eifel om zo weer richting de Nederlandse grens te gaan maar je kunt natuurlijk ook zelf een route naar huis kiezen.

Een aantal hoogtepunten op een rij van de 4-daagse motorvakantie naar Westerwald

 • Hoogtepunt 1: De Aartalsee
 • Hoogtepunt 2: De Wiesensee (een kunstmatig meer)
 • Hoogtepunt 3: Burg lahneck, een middeleeuwse burcht

Wist je dat…Het Westerwald een geweldig natuurgebied is met eindeloze bossen, wandelpaden, meren en mooie vergezichten? Je hebt tal van mogelijkheden om bezig te zijn, zoals bijvoorbeeld lange wandelingen maken in de prachtige natuur van Westerwald. Maar ook op de motor kun je vele leuke dorpjes, kastelen en andere historische monumenten bezoeken. 

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motorvakantie naar Westerwald!

De motorvakantie naar Westerwald is een complete georganiseerde motorvakantie waarbij je zeker weet dat alles van begint tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in het gebied Westerwald en een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt.

Interessante tips van reisleider Agnes: 

Als je het dorpje Isenburg passeert, kun je ook nog even een kijkje nemen bij de Beroemde Burcht Isenburg. De burcht werd nog tot de 17e eeuw bewoond door de landsheren van Isenburg. Het onderste deel van de poorttoren en delen van een woongebouw zijn bewaard gebleven. Er is een voetpad naar boven dat via de straat ‘Große Luft’ in Isenburg kan worden bereikt. 

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie:

 • Zorg dat je motor goed verzekerd is in het buitenland
 • Zorg zelf voor een geschikte reis- en annuleringsverzekering, uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis. Laat je hierbij goed informeren over zaken zoals Europa-dekking, motorpech, transport en vervoer na een ongeval. 
 • Check ruim van te voren of je rijbewijs en paspoort of ID-kaart nog geldig zijn. Controleer ook of je kentekenbewijs en verzekeringspapieren allemaal in orde zijn, en geldig, in de periode van je motorvakantie.
 • Je motorvakantie is pas echt af met een goede navigatie 
 • Zorg dat je motorfiets in goede staat verkeerd
 • Heel belangrijk; ga met goede banden op reis want de slijtage in de bergen gaat 2x zo snel 

Inschrijven mogelijk?

Ja

Prijs

 

Prijzen zijn vanaf €69 ,- op basis van tweepersoonskamer (per persoon per nacht)
Prijzen zijn vanaf €99 ,- op basis van éénpersoonskamer (per persoon per nacht)

Prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin je op reis wilt.
Wil je 1 of 2 dagen langer blijven vraag dan naar de mogelijkheden.
Zodra uw aanvraag binnen is maken wij een passend voorstel

Inclusief

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden langs het Westerwald.
 • Vers ontbijtbuffet
 • Optioneel extra bij te boeken een 3-gangen diner
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel met sauna
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Niveau reis

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden langs het Westerwald.
 • Vers ontbijtbuffet
 • Optioneel extra bij te boeken een 3-gangen diner
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel met sauna
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Schrijf je in!

Vragen? Wij helpen je graag!
Wij zijn van 10.00 tot en met 17.00u bereikbaar.