6/7 dagen Vogezen-Frankrijk-motortrip

Deel deze reis!

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast groepsreizen ook motorvakanties boeken voor jou alleen, met je partner, een groep vrienden of een familielid. Wij regelen alles van begin tot eind voor je maar je bepaalt zelf wanneer, hoelang en met wie je dit motoravontuur gaat beleven. Boek je motorvakantie naar de Vogezen bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij voor je hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

Ga heerlijk op motorvakantie door de Vogezen!

De Vogezen is een middengebergte in het noordoosten van Frankrijk maar het is ook een Frans departement. Het gebergte Vogezen ligt grotendeels in het Departement “Vosges” maar strekt zich ook uit tot in de naastgelegen departementen Elzas en de Haute-Saône. De ronde toppen van de Grote Vogezen worden “ballons” genoemd. Je kunt op de motor prachtige tochten maken naar de Elzas en de wijnroute. Het Duizend meren gebied leent zich uitstekend voor mooie bochten en kleine weggetjes. Door de rijkdom aan bergen, bossen en meren is de Vogezen één van de mooiste plekken om met de motor te verkennen. De wegen zijn smal en bochtig, af en toe wat haarspeldbochten en ook ‘cols’ komen aan bod tijdens deze unieke motorvakantie. 

Het berggebied in de Vogezen verkennen op de motor

De Vogezen is een bergketen die zich uitstrekt vanaf de grens met zwitserland tot aan het Rijndal. Een groot gedeelte van de Vogezen bevindt zich in de Elzas, waaronder het natuurpark Ballons des Vosges. In dit natuurpark vind je ook de hoogste berg van de Vogezen, Le Grand Ballon. Deze berg is 1424 meter hoog en na de uitdagende klim, kun je er genieten van een fantastisch uitzicht over de regio. Het gehele natuurpark bestaat voor de rest uit groene bossen, kleine bergdorpjes en kabbelende riviertjes. Het is een regio waar je prachtig kunt motorrijden. Wat noordelijker van het natuurpark Ballons des Vosges, vind je het natuurpark Vosges du Nord. Dit is eveneens een prachtig groen park, maar de bergen zijn hier wat minder hoog en dus beter begaanbaar om bijvoorbeeld naast het motorrijden een dagje te wandelen. Le Route des Crêtes is een erg populaire route, die je dwars door de Vogezen leidt. Je zult hoge bergtoppen, diepe meren en uitgestrekte bossen doorkruisen en onderweg kun je overnachten in gezellige dorpjes.

Hoe ziet de motorvakantie naar de Vogezen eruit?

Dag 1 – De Eifel

Je start deze dag op de motor richting het Ruhrgebied waar je de rivier de Rur oversteekt om zo prachtig binnendoor te rijden over de wegen die Duitsland rijk is. Je passeert De Rursee en rijdt zo richting Noordrijn-Westfalen. Rijnland-Palts en Oost-België verbindt in het Noorden van de Eifel het grensoverschrijdende Natuurpark Hoge Venen Eifel. Diepblauwe meren en rivieren, slingerende beken en uitgestrekte stuwmeren maar ook bosrijke bergpassen drukken hun stempel op het Natuurpark. Midden in het Natuurpark Hoge Venen Eifel bevindt zich op een oppervlak van ongeveer 110 vierkante kilometer het Nationalpark Eifel. Een lust om doorheen te rijden. Het hotel van je eerste overnachting is gevestigd in de Eifel.

Dag 2 – Eifel naar Le valtin (330 km)

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt in de Eifel stap je op je motor en ga je verder naar de Vogezen met een prachtige route binnendoor. Je passeert Echternach in Luxemburg, dit is een bijzonder oude stad met circa vijfduizend inwoners. Het is gelegen aan de oevers van de Sûre, vlakbij de grens met Duitsland. Dit  is zonder twijfel de bekendste en drukst bezochte vakantieplaats van het Groothertogdom. Het is tevens de toegang tot klein Zwitserland. Je slingert langs de rivier la Murthe en eindigt deze dag in Het dorpje Le Valtin midden in de Vogezen. 

Dag 3 – Rondrit Vogezen West  (227 Km)

Op de derde dag van deze motorvakantie maak je op je motor een mooie rondrit over de Col des Raids. Hier passeer je prachtige franse bergdorpjes en ga je over De Hantzpas van 640 meter hoogte, die een doorgang opent in de Vogezenrug. Hier rijd je op een prachtige weg tussen de bomen. Richting het einde wordt je getrakteerd op een van de mooiste uitzichten die de Vogezen rijk is. Ook rijd je met de motor over een stuk van de Route des Crêtes, een weg die is aangelegd door het Franse leger tijden de Eerste Wereldoorlog om het zuidelijke front in de Elzas met het noordelijke te verbinden. Lac Blanc is een meer wat wordt omringd door sparren en gedomineerd wordt door rotsen, waarvan het grootste het Hans-kasteel wordt genoemd met daarboven een beeld van de Maagd. 

Dag 4 – Rondrit Vogezen met Lac de Geradmer (248 Km)

Helemaal op de top van de Col du Bonhomme heb je een prachtig wijds uitzicht over de Vogezen. Het hoogste punt is 949 meter hoog en hierna rijd je door naar Col du Louchpach. Je passeert natuurpark Du Tanet Gazon deu Faing. Ook rij je op de motor over Col du Bonhomme, een bergtop die een belangrijk punt was tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit is de plek waar in 1915 de Duitsers verslagen werden. In Mémorial de Linge vind je een herdenkingsmuseum met o.a. gereconstrueerde loopgraven. Daarna is het tijd voor een koffiestop in het stadje Plombières-les-Bains, als je daar behoefte aan hebt. Lac des Corbeaux is een gletsjermeer van 600 meter lang, 200 meter breed en maar liefst 27 meter diep. Dit is zeker even een fotomomentje waard waarbij je meteen even de benen kunt strekken. Het is een klein paradijsje gelegen op 887 meter hoogte en ook een geliefde plek onder de lokale bevolking. De vele meren die de Vogezen rijk is, zoals het beroemde Gerardmer, wordt zeker niet overgeslagen.

Dag 5 – Rondrit met Le Grand Balloon (247 Km)

In het natuurpark Ballons des Vosgesen rijd je over de Grand Ballon met op de top de lekker bochtige weg de D431; deze loopt tot zo’n honderd meter onder de top en geeft bij helder weer prachtige vergezichten. Bij helder weer kan je vanaf de 1247 meter hoge top van de Ballon d’Alsace ook de Mont Blanc waarnemen. Het Lac d’Alfeld – Alfeldsee (620 meter boven zeeniveau) ligt aan de uitmonding van het Dollertal. De herberg is een perfecte plek om even een koffiepauze in te lassen. Met een wateroppervlak van ca. 9,2 hectare en een diepte tot 22 meter is het Lac d’Alfeld een van de grootste waterreservoirs in het zuiden van de Elzas.

Je vervolgt je onze motorreis over de D431 Route des Cretes naar Munster, een erg mooi en idyllisch stadje. De Vallée de Munster staat bekend om zijn heerlijke kaas, de Munsterkaas. Kort na het passeren van het dorp Hohrod wordt recht vooruit en bijna 300 meter hoger Hohrodberg met zijn enorme hotel zichtbaar. Met brede haarspeldbochten en omgeven door weilanden slingert de weg naar dit doel. Ondertussen kan je genieten van de uitzichten op de Vallée de Munster en de kleine stad, die dit dal zijn naam geeft. Zo slinger je weer terug naar het hotel in Le Valtin.

Dag 6 – Le Vatin naar Eifel (320 km) 

Je verlaat de prachtige Vogezen en rijdt door Trier, de oudste stad van Duitsland. Je komt langs Bitburg, wat ongetwijfeld bekend is van Bitburger, het bier uit de plaatselijke brouwerij. Overal in Duitsland kom je wel de reclamespreuk tegen “Bitte ein Bit”. Zo kom je aan in het hotel in de Eifel waar je je laatste overnachting hebt van deze 7-daagse motorvakantie naar de Vogezen.

Dag 7 – Eifel naar Staphorst (355 km)

Na een heerlijk ontbijt stap je op de motor voor de laatste route van deze motorvakantie. Wanneer je nog niet genoeg kunt krijgen van het sturen op de motor op binnendoorwegen, hebben we nog een prachtige route richting het platte Nederland voor je in petto. Je kunt natuurlijk zelf ook kiezen voor een snelle, vlotte rit terug naar Nederland, die keuze is helemaal aan jou. 

De mooiste hoogtepunten van de motorvakantie naar de Vogezen

 • Hoogtepunt 1: De hoogste piek in de Vogezen is de Grand Ballon met een hoogte van 1424 meter. Op de top staat een radarstation waar je een weids uitzicht hebt over de Elzas en bij helder weer nog veel verder. 
 • Hoogtepunt 2: Een super toffe plek om even stil te staan is bij het gletsjermeer Lac Blanc. Parkeren kan bij het meer zelf, maar ook iets hogerop bij de skilift, Station Lac Blanc. Vanaf daar volg je het pad Col du Calvaire langs het meer en kom je uit bij restaurant Le Mille Metres waar je heerlijke crêpes kunt eten.
 • Hoogtepunt 3: Een van de meest toeristische steden in de Vogezen is Gérardmer. Ten westen van de stad ligt het gelijknamige meer waar diverse cafeetjes en terrasjes te vinden zijn. 

Wist je dat… Het pittoreske dorpje Le Valtin, op 750 meter boven de zeespiegel, een bezoek waard voor is vanwege de landschappen en pasjes die het omringen. Uitzonderlijke panorama’s en de mooiste natuurgebieden zijn in de regio te bewonderen. Ook zijn er diverse wandelpaden en langs de rotsen van Valtin, de mooie waterval het natuurreservaat van de grass-Tanet Faing, met de flora en fauna Rundstein.

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motorvakantie 

De motorvakantie naar de Vogezen is een complete georganiseerde motorvakantie waarbij je zeker weet dat alles van begint tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in het gebied de Vogezen en voor een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt .

Interessante tips van reisleider Agnes: 

Een van de meest toeristische steden in de Vogezen is Gérardmer. Ten westen van de stad ligt het gelijknamige meer waar diverse cafeetjes en terrasjes te vinden zijn en waar vele mogelijkheden voor watersport zijn. Je kunt er een kano, waterfiets, roeibootje, elektrisch bootje of een SUP board huren en lekker het water opgaan. Ook kun je chillen langs het meer of gaan zwemmen. De stad zelf is ook leuk om te bezoeken, maak er een wandeling of ga shoppen in de vele leuke winkeltjes die er te vinden zijn.

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie:

 • Zorg dat je motor goed verzekerd is in het buitenland
 • Zorg zelf voor een geschikte reis- en annuleringsverzekering, uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis. Laat je hierbij goed informeren over zaken zoals Europa-dekking, motorpech, transport en vervoer na een ongeval. 
 • Check ruim van te voren of je rijbewijs en paspoort of ID-kaart nog geldig zijn. Controleer ook of je kentekenbewijs en verzekeringspapieren allemaal in orde zijn, en geldig, in de periode van je motorvakantie.
 • Je motorvakantie is pas echt af met een goede navigatie 
 • Zorg dat je motorfiets in goede staat verkeerd
 • Heel belangrijk; ga met goede banden op reis want de slijtage in de bergen gaat 2x zo snel

Inschrijven mogelijk?

ja

Prijs

 

Prijzen zijn vanaf €75 ,- op basis van tweepersoonskamer (per persoon per nacht)
Prijzen zijn vanaf €109 ,- op basis van éénpersoonskamer (per persoon per nacht)

Prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin je op reis wilt.
Wil je 1 of 2 dagen langer blijven vraag dan naar de mogelijkheden.
Zodra uw aanvraag binnen is maken wij een passend voorstel

Inclusief

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden langs de Vogezen.
 • Vers ontbijtbuffet
 • Optioneel extra bij te boeken een 3-gangen diner
 • Hotel overnachting op heen en terugweg Eifel
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel in Vogezen
 • inclusief een jacuzzi en wellness
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Niveau reis

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden langs de Vogezen.
 • Vers ontbijtbuffet
 • Optioneel extra bij te boeken een 3-gangen diner
 • Hotel overnachting op heen en terugweg Eifel
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel in Vogezen
 • inclusief een jacuzzi en wellness
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Schrijf je in!

Vragen? Wij helpen je graag!
Wij zijn van 10.00 tot en met 17.00u bereikbaar.

Waar gaan we naartoe?

Wij horen graag van je!

Wij hebben je hulp nodig. Kobutex Motorreizen is altijd opzoek naar nieuwe bestemmingen. Heb jij een idee? Stuur het naar ons!