3/4 dagen Teutoburgerwald-Duitsland- motortrip

Nieuw Hotel

Deel deze reis!

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast groepsreizen ook motorvakanties boeken voor jou alleen, met je partner, een groep vrienden of een familielid. Wij regelen alles van begin tot eind voor je maar je bepaalt zelf wanneer, hoelang en met wie je dit motoravontuur gaat beleven. Boek je motorvakantie naar Teutoburgerwald bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij voor je hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

Een vakantie op de motor naar het Teutoburgerwald

Je gaat op een heerlijke ontspannen meerdaagse trip door het Teutoburgerwald in Duitsland. Deze prachtige heuvelrug strekt zich hemelsbreed zo’n 80 kilometer uit van Osnabrück naar het zuidoosten tot Höxter. Kilometers vol klims, afdalingen en een ontelbare hoeveelheid bochten waar elk motorhart sneller van gaat kloppen! Het Teutoburgerwald is bovengemiddeld motorvriendelijk met gastvrije restaurants, biker-hotels en heerlijk eten en drinken. 

Beleef de natuurlijke en culturele veelvoud van de vakantieregio Teutoburgerwoud; van het Wiehengebergte en de Porta Westfalica in het noorden tot de Paderborner hoogvlakten in het zuidwesten en niet te vergeten het UNESCO-werelderfgoed Corvey aan de Wezer!

Hoe ziet de motortrip naar het Teutoburgerwald eruit?

Dag 1 – Spier naar Steinheim (315 km)

Op de eerste dag van je motorvakantie passeer je na ongeveer 70 kilometer het stadje Teckelenburg gelegen bovenop een heuvel in het prachtige Teutoburgerwoud. Je komt langs het Teutoburgerwald Naturpark, wat een oppervlakte van meer dan 2.700 vierkante kilometer beslaat. Dit is één van de grootste natuurparken van Duitsland gelegen tussen Bielefeld en de Diemel Vallei in het noordoosten van Noord-Rijnland-Westfalen. Bad Laer is een idyllische kuuroord aan de voet van de Blomberg. Je rijdt op je motor langs het grootste militaire oefenterrein die in het Teutoburgerwald te vinden is en je sluit deze eerste dag van je motorvakantie af in een hotel in Sandebeck.

Dag 2 – Rondrit Teutoburgerwald en Extertal (255 kilometer)

Op de tweede dag van deze motorreis ga je het mooie Teutoburgerwald en Extertal verkennen. Je rijdt door het plaatsje Altenbeken wat bekend staat om zijn bijzondere natuur. Het ligt midden in het grootste natuurpark van Noordrijn-Westfalen, het natuurpark Teutoburger Wald/Eggegebirge. Indrukwekkende viaducten, bruggen en tunnels en zelfs een historisch stoomlocomotief zijn kenmerkend voor dit plaatsje. Je rijdt verder over mooie slingerende wegen richting de Schiedersee met veel leuke restaurants. Je vervolgt je reis door Blomberg wat bekend staat om zijn 250 vakwerkhuizen en andere indrukwekkende monumentale gebouwen zoals het Niederntor. Je rijdt verder op de motor langs de Fahrenbach-waterval in Extertal. Prachtig gelegen in de uitlopers van het Teutoburgerwoud is de waterburcht Wendlinghausen met zijn prachtige gevel één van de mooiste voorbeelden van de Weser-renaissance. 

Heb je nog zin in een extra rondje motorrijden? Ga dan ook even naar de Extersteine, vlakbij het plaatsje Horn-Bad Meinberg waar Moeder Natuur flink haar best gedaan. Circa 70 miljoen jaar geleden werden tussen de beboste heuvels van het Teutoburgerwoud de Externsteine gevormd. Deze imposante zandstenen formatie is een uniek natuurverschijnsel wat duizenden jaren lang de mens heeft aangetrokken en gefascineerd.

Dag 3 – Weserbergland rondrit met als letterlijk hoogtepunt de Köterberg (268 km)

Op de derde dag van je motorvakantie ga je verder op de motor langs het mooie Schwalenberger Wald. Met de Mörth vormt dit ongeveer de helft van de ca. 4000 ha grote vlakte in het Lippische zuidoosten, één van de grootste samenhangende bosgebieden van de regio. De uitgestrekte bergrug tussen Schieder en Schwalenberg staat vol met sparren, beuken-, en eikenbomen; langs de hellingen lopen beekjes en kloven. De bergrug stijgt tot wel 446 meter hoogte. Je rijdt over de l428 richting Brevörde, een prachtige weg met mooie slingerende wegen met een heuvelachtige omgeving. Zo ga je steeds verder het Weserbergland in op naar het hoogtepunt van deze dag. 

De weg naar De Köterberg met haar 497 meter hoogte is heerlijk met allemaal bochtjes. Hoogtepunt van de Lippe met een weids uitzicht over het Teutoburgerwoud en het Weserbergland zorgt er bij helder weer voor dat je tot aan Harzgebergte kunt kijken. Je steekt de rivier de Weser over met het pondje bij Polle en rijdt over prachtige stuurwegen door het Weserbergland. Je komt op de motor langs oude kastelen en abdijen in het pitoreske plaatsje Abtei Marienmunster. Het natuurgebied bij Sandebeck heet De Egge en dit is het leefgebied van talrijke zeldzame diersoorten zoals wilde katten en zwarte ooievaars. Het Weserbergland en Teutoburgerwald is verrassend divers en zo dichtbij.

Dag 4 – Steinheim – Spier (299 km)

Wil je na het ontbijt op deze laatste dag van je motorvakantie nog even genieten van een route heerlijke sturen door Duitsland? Dan hebben we nog een prachtige route binnendoor richting het Nationaal park Dwingelderveld in Spier voor je klaar staan. Kies je liever voor een snellere route richting Nederland dan is dat natuurlijk ook mogelijk, die keuze is aan jou.

Een aantal hoogtepunten op een rij van deze motorvakantie naar Teutoburgerwald

 • Hoogtepunt 1: Extersteine
 • Hoogtepunt 2: Köterberg
 • Hoogtepunt 3: Schiedersee 

Wist je dat… Het Teutoburgerwald is in feite een heuvelrug die zich hemelsbreed zo’n 80 kilometer uitstrekt van Osnabrück naar het zuidoosten tot Höxter. Kilometers vol klims, afdalingen en vooral veel bochten, te veel om te tellen. De heuvels van dit natuurgebied zijn maximaal 300 meter hoog. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Externsteine, Detmold het stadje aan de Werre, de rivier die langs de stad loopt. Er zijn dan ook veel gebouwen te zien die herinneren aan de geschiedenis van het stadje. Zo kun je een bezoek brengen aan het kasteel uit de 16e eeuw en zie je overal huizen in echte Duitse vakwerkstijl. 

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motorvakantie naar het Teutoburgerwald!

De motorvakantie naar het Teutoburgerwald is een complete georganiseerde motorvakantie waarbij je zeker weet dat alles van begin tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Wij zorgen voor prachtige motorritten in het gebied het Teutoburgerwald en voor een comfortabel motorvriendelijk hotel met ontbijt.

Interessante tips van reisleider Agnes: 

Het Teutoburgerwoud bestaat uit een aantal parallel lopende heuvelruggen die zo’n 200-400 meter hoog zijn. Bekende plekken in het Teutoburgerwald zijn de Externsteine met natuurlijke rotsformaties. Het is erg leuk om daar eens langs te rijden want het ligt dichtbij het hotel waar je verblijft. 

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie:

 • Zorg dat je motor goed verzekerd is in het buitenland
 • Zorg zelf voor een geschikte reis- en annuleringsverzekering, uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis. Laat je hierbij goed informeren over zaken zoals Europa-dekking, motorpech, transport en vervoer na een ongeval. 
 • Check ruim van te voren of je rijbewijs en paspoort of ID-kaart nog geldig zijn. Controleer ook of je kentekenbewijs en verzekeringspapieren allemaal in orde zijn, en geldig, in de periode van je motorvakantie.
 • Je motorvakantie is pas echt af met een goede navigatie 
 • Zorg dat je motorfiets in goede staat verkeerd
 • Heel belangrijk; ga met goede banden op reis want de slijtage in de bergen gaat 2x zo snel

Inschrijven mogelijk?

Ja

Prijs

Prijzen zijn vanaf €89 ,- op basis van tweepersoonskamer (per persoon per nacht)
Prijzen zijn vanaf €109 ,- op basis van éénpersoonskamer (per persoon per nacht)

Prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin je op reis wilt.
Wil je 1 of 2 dagen langer blijven vraag dan naar de mogelijkheden.
Zodra uw aanvraag binnen is maken wij een passend voorstel

Inclusief

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in het Teutoburgerwald.
 • Vers ontbijtbuffet
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Niveau reis

Beginner

Normaal

Ervaren

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in het Teutoburgerwald.
 • Vers ontbijtbuffet
 • Hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Schrijf je in!

Vragen? Wij helpen je graag!
Wij zijn van 10.00 tot en met 17.00u bereikbaar.

Waar gaan we naartoe?

Wij horen graag van je!

Wij hebben je hulp nodig. Kobutex Motorreizen is altijd opzoek naar nieuwe bestemmingen. Heb jij een idee? Stuur het naar ons!