Hartverwarmend Schotland

de mensen… hartverwarmend! De benzinepompen zijn in het buitengebied schaars, Schotten tanken een halve tank alweer vol. Iemand van onze groep kwam zonder benzine te zitten maar, werd gratis aan een paar liter benzine geholpen door de plaatselijke bevolking. “When I’m in Holland, I’ll hope I will be helped too” was de redenatie.

In 2022 zijn wij, Piet en Anny, met de groepsreis naar Schotland geweest.  Goed voorbereid, want een week vooraf hadden we alle routes, benodigdheden en tips al van Kobutex Motorreizen gekregen. Dat is bovendien een stukje voorpret! 

Op de eerste dag verzamelden de meeste deelnemers al om kennis te maken en gezamenlijk af te reizen naar IJmuiden. Op de boot heen en terug verbroedert een groep nog meer en kun je verhalen delen. Na een goede nachtrust en ontbijt zet de vakantie pas goed in. De fijne routes en aangegeven bijzonderheden maken de roadtrips compleet.

De Schotse natuur is prachtig en hoe hoger je komt, hoe indrukwekkender.  De wegen zijn doorgaans goed en de single road tracks soms uitdagend!  Piet heeft genoten en ik vind Schotland adembenemend, zo mooi. 

Uitizcht Shocts landschap met motor

En de mensen… hartverwarmend! De benzinepompen zijn in het buitengebied schaars, Schotten tanken een halve tank alweer vol. Iemand van onze groep kwam zonder benzine te zitten maar, werd gratis aan een paar liter benzine geholpen door de plaatselijke bevolking. “When I’m in Holland, I’ll hope I will be helped too” was de redenatie.

Daags daarna reed een medereiziger zijn versnellingspookje van zijn BMW af. Links rijden is wel een kunst! Mijn man hoopte het euvel te kunnen verhelpen maar dat lukte toch net niet. Net toen we opperden de Schotse ANWB te bellen hoorden we “Can I help you?” achter ons. “Can the bike in a low gear? We live a few miles ahead, come and follow us” Even later lag Piet op een dik kluskussen de BMW te repareren en zat de rest, 5 man/vrouw sterk in de keuken aan de coffee with biscuits en konden we gezamenlijk onze reis vervolgen!

Kortom, een mooi land met nog mooiere mensen!

Hartelijke groet 

Piet en Anny Dillema