Een zorgeloze motorreis door Andalusië: mijn avontuur met Kobutex Motorreizen

Mijn reis met Kobutex Motorreizen (Derk-Jan & Agnes) naar Andalusië was compleet verzorgd, inclusief motorhuur. We gingen met een groep van ongeveer 18 personen met de bus naar Schiphol heen en terug, wat heel relaxt was.

Mijn reis met Kobutex Motorreizen (Derk-Jan & Agnes) naar Andalusië was compleet verzorgd, inclusief motorhuur. We gingen met een groep van ongeveer 18 personen met de bus naar Schiphol heen en terug, wat heel relaxt was. We vlogen naar Malaga en daarna met de transfer naar het hotel in Mijas. Het hotel ontbijt en avondeten met lopend buffet was zeer goed verzorgd.

De motoren stonden bij aankomst klaar, zelf had ik een Yamaha XT1200 Super Ténéré gekozen. Dit was een vrij nieuwe motor met nog geen 5000 km op de teller. De volgende ochtend ben ik om 9:00 uur eerst alleen gaan rijden, omdat ik diabetes heb en af en toe even wil stoppen om mijn bloedsuiker in de gaten te houden. Ook wou ik de groep niet telkens ophouden. Maar na twee uur bij de eerste stop kom je elkaar alweer tegen om samen koffie te drinken op het terras bij een restaurant. Later kan je tijdens het rijden altijd bij een groepje aansluiten of van groepje wisselen, want je hebt natuurlijk altijd verschil in rijtempo. 

Ik heb mooie slingerwegen, haarspeldbochten en schilderijachtige witte dorpjes gezien. Ronda, een dorp dat op de rand van de rotsen ligt, is heel indrukwekkend. Antequera is ook prachtig met al die rotsblokken op elkaar gestapeld en Setenil de las Bodegas, een plaatsje met de huizen in de rotsen gebouwd, was ook zo mooi. 

Steegje van een bergdorpje

Al met al is het mij zo goed bevallen dat ik mijn volgende reis naar de Pyreneeën ook weer bij Kobutex Motorreizen (Derk-Jan & Agnes) heb geboekt.