2 daagse motorreis Nederland

Deze reis is geweest!

15 april 2023

T/M

16 april 2023

Deel deze reis!

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast individuele motorvakanties ook groepsreizen boeken naar allerlei bestemmingen door heel Europa en natuurlijk door ons eigen prachtige Nederland. Wij regelen alles van begin tot eind en de groep waarmee je op motorvakantie gaat bestaat altijd uit een leuke groep motorrijders die houden van avontuur, gezelligheid en ontspanning. Boek je motorvakantie door de Betuwe gewoon in ons eigen mooie Nederland bij Kobutex Motorreizen. Geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied in eigen land.

Een paar dagen heerlijk genieten op de motor in de Betuwe

Ga met ons een heerlijk weekend weg op de motor met allemaal prachtige wegen door Nederland. We rijden gedurende 2 dagen vanaf het noorden van Nederland naar het mooie midden van Nederland door de Betuwe! We overnachten in het altijd gezellige Elst, omringd door de mooie natuur op eigen bodem en we hebben de allerleukste routes voor je uitgestippeld. Wellicht denk je dat je alles in Nederland wel zo’n beetje gezien hebt, maar laat je verrassen door Kobutex Motorreizen en rij met een gezellige groep gelijkgestemde motorrijders door verschillende provincies van Nederland. Elke provincie heeft zo zijn eigen charmes en wij gaan het op de motor verkennen gedurende twee dagen! We rijden door de provincie Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en natuurlijk Friesland, hoe leuk is dat? 

Hoe ziet de motortrip door Nederland eruit?

Dag 1 – Van Leek naar Elst (265 km)

We starten deze korte maar krachtige motorreis na een lekkere kop koffie bij onze reiscorner van Motoport Leek. We rijden door het prachtige Drenthe langs een paar hunebedden en over prachtige wegen slinger je zo door naar het mooie Overijssel. We rijden op de motor langs het leuke brinkdorp Den Ham, misschien wel het mooiste dorp van Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van Twente, het Vechtdal en Salland, kunnen bezoekers en bewoners volop genieten van de bijzondere groene omgeving. 

Ook de Hanzestad Doesburg wordt niet vergeten gedurende deze heerlijke motortrip in eigen land! Doesburg is een klein maar fijn stadje in de Achterhoek. Met een historische binnenstad waarbij je in elk pand wel even naar binnen wilt kijken, met een pleintje met terrasjes waar je je in het buitenland waant voor een kleine pauze onderweg. We maken met de motor een oversteek via het pontje bij Pannerden. Zo komen we over de Rijn-dijk en rijden we door het prachtige Betuwse land richting het Hotel in Elst voor een heerlijke diner en een relaxte overnachting.

Dag 2 – Van Elst naar Bakkeveen (250 km)

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt stappen we weer op onze motoren en volgen we een prachtige route door de Betuwe met aan onze zijde de rivier de Linge. We rijden door naar het pontje bij Eck en Wiel Amerongen om zo de Rijn over te steken en vervolgen onze route richting Garderen. Dit ligt midden in het Speuldersbos en hier vind je een raadselachtige diepe kuil: het Solsche Gat. Er zou een klooster hebben gestaan dat door de aarde is verzwolgen. We rijden verder door Nunspeet aan het Veluwemeer wat wordt omgeven door bossen, heide en stuifzandgebieden. Een prachtige omgeving om op de motor te verkennen. We vervolgen onze motortrip naar het vestingstadje Elburg, een bezienswaardigheid op zich. Het eeuwenoude binnenstadje heeft een uniek, rechthoekig stratenplan. Nog altijd omringd door prachtige wallen, visrijke grachten en delen van de oude stadsmuur. Verdedigingswerken die hard nodig waren toen Elburg nog een middeleeuwse Hanzestad was en pal aan de Zuiderzee lag.

Zo rijden we over de Ketelmeerdijk over het Ketelmeer en komen we door het altijd gezellig Urk, bekend om haar schilderachtige steegjes (ginkies), pittoreske pleintjes en authentieke visserswoningen. De unieke Urker vuurtoren waarvan het licht als enige in Nederland tegen de wijzers van de klok in draait, biedt uitzicht op maar liefst drie provincies. Wellicht een leuke stop voor een vers visje? We rijden door richting Lemmer en Olderberkoop richting Bakkeveen waar onze heerlijke motortrip door eigen land ten einde komt. 

De mooiste hoogtepunten van deze motortrip door Nederland

 • Hoogtepunt 1: Doesburg
 • Hoogtepunt 2: Elburg
 • Hoogtepunt 3: Urk 

Wist je dat… rondom het centrum van Elst, aan één van de landweggetjes je in het voorjaar en de zomer talloze fruitkraampjes vindt? Je kunt de Betuwe natuurlijk niet verlaten zonder heerlijk vers fruit. Je vindt de kraampjes echt overal, tot aan de kant van de weg!

Interessante tips van reisleider Agnes: 

Als je de oversteek maakt met het pontje bij Pannerden kun je ook een stukje verder rijden en  een bezoekje brengen bovenop Fort Pannerden. Je hebt daar een spectaculair uitzicht over de wijde omgeving. Het imposante fort ligt niet ver van de Duitse grens op de splitsing van Rijn, Waal en het Pannerdensch Kanaal. Zeer de moeite waard om even van een korte pauze en het uitzicht te genieten dus!

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie:

 • Zorg dat je motor goed verzekerd is
 • Zorg zelf voor een geschikte reis- en annuleringsverzekering, uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis. Laat je hierbij goed informeren over zaken zoals dekking, motorpech, transport en vervoer na een ongeval. 
 • Check ruim van te voren of je rijbewijs en paspoort of ID-kaart nog geldig zijn. Controleer ook of je kentekenbewijs en verzekeringspapieren allemaal in orde zijn, en geldig, in de periode van je motorvakantie.
 • Je motorvakantie is pas echt af met een goede navigatie 
 • Zorg dat je motorfiets in goede staat verkeerd

Vertrekdatum

15 april 2023

Retourdatum

16 april 2023

Inschrijven mogelijk?

Volgeboekt

Prijs

€119,- op basis van een tweepersoonskamer (per persoon) (Volgeboekt)
€139,- op basis van een éénpersoonskamer (Volgeboekt)

Inclusief

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden van Nederland
 • In de avond heerlijk dinerbuffet en ’s ochtends een ontbijtbuffet in een fijn hotel
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Niveau reis

Beginner

Normaal

Ervaren

 • Professionele reisbegeleiding aanwezig gedurende de gehele trip
 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden van Nederland
 • In de avond heerlijk dinerbuffet en ’s ochtends een ontbijtbuffet in een fijn hotel
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel