10-dagen Schotland motortrip

Deel deze reis!

Bij Kobutex Motorreizen kun je naast groepsreizen ook individuele motorvakanties boeken voor jou alleen, met je partner, een groep vrienden of een familielid. Wij regelen alles van begin tot eind voor je maar je bepaalt zelf wanneer, hoelang en met wie je dit motoravontuur gaat beleven. Boek je motorvakantie naar Schotland bij Kobutex Motorreizen en geniet van deze complete motortrip inclusief hotelovernachtingen in een comfortabel motorvriendelijk hotel en rij elke dag prachtige routes op je motor die wij voor je hebben uitgestippeld door dit schitterende gebied.

Een volledig verzorgde motorvakantie naar Schotland

Een motorvakantie in Schotland, dat is genieten van verlaten bergwegen, bosrijke gebieden en toeren langs de grillige kustlijn over historische wegen. Laat je verrassen door afwisselende routes over smalle kustwegen, langs eeuwenoude kastelen en single tracks die je op je motor dwars door de allermooiste landschappen laten rijden. De hotels in Schotland zijn sfeervol en karakteristiek wat perfect wordt gecombineerd met comfort.

Rijd op je motor over verlaten gebergtes door de mooiste bossen, langs de adembenemende kustlijn en door de karakteristieke dorpjes over historische wegen. Deze motorreis door Schotland is misschien wel de meest perfecte combinatie van ingrediënten voor een onvergetelijke motorvakantie!

Dag 1 – IJmuiden – Newcastle

Vandaag staat de rit vanaf huis richting IJmuiden op het programma, waar je zal inschepen voor de overtocht naar Newcastle. De ferry vertrekt om 17.30 uur en je komt om 09.15 uur aan in Newcastle Schotland. Wanneer je deze motorvakantie boekt, ontvang je een uitgebreid roadbook met alle informatie over de overtocht en handige tips en belangrijke regels in het land Schotland. 

Dag 2 – Newcastle – Pitlochry (300 km)

De eerste echte dag van de vakantie waarop je ook heerlijk gaat motorrijden. De wegen zijn meer dan goed te doen zodat iedere motorrijder kan wennen aan het links rijden. Nadat je de drukte van Newcastle achter je hebt gelaten, zet je koers richting de Schotse grens. Je ziet het landschap stukje bij beetje veranderen. Onder Edinburgh door en dan de brug over die langs de Firth of Forth brug loopt om vervolgens binnendoor naar het gezellige Pitlochry te rijden.

Dag 3 – Pitlochry – Nairn ( 160 of 230 km)

Het Cairngorms National Park is een bijzondere park. Wanneer je hier doorheen aan het rijden bent, voel je je soms alleen op de wereld. De grote verlate vlaktes zijn een indrukwekkend aangezicht en de smalle wegen die hier doorheen kronkelen zijn dan ook puur genieten voor de motorrijder. Ook passeer je Balmoral Castle, de zomerresidentie van de Briste koninklijke familie. Uiteraard is dit niet het enige kasteel waar je vandaag langs zult rijden, Schotland kent vele zeer goed bewaarde kastelen! En waar je in Schotland ook niet om heen kunt zijn whisky brouwerijen. Ook daar kom je er een aantal van tegen.

Dag 4 – Nairn – Thurso ( 280 km)

Op naar de wereldberoemde North Coast 500! Bijna net zo bekend als route 66 in Amerika maar voor een motorrijder veel en veel mooier om te rijden. Waar route 66 veel rechte stukken kent, is dat bij de North Coast 500 bijna niet het geval. De route volgt de kronkelende kustlijn van het noorden van Schotland en de weg die langs de kust loopt kronkelt mee. Je zal deze ruige kustlijn vandaag volgen tot het Noordelijkste puntje van Schotland om te arriveren in Thurso. Onderweg passeer je het Last House Museum en het waanzinnige Dunnet Head Lightouse.

Dag 5 – Thurso – Ullapool (270 km)

Wanneer je na de vorige dag onder de indruk was en denkt dat het waarschijnlijk niet mooier kan, is daar de route van Thurso naar Ullapool. Ongeveer 270 kilometers over waanzinnig mooie wegen met bijzondere uitzichten op de ruige kustlijn van Schotland. Het langgerekte stuk over de A838 is een prachtig stuk om te rijden, je bent hier letterlijk in “the middle of nowhere”.

Dag 6 – Ullapool – Kyle of Lochalsh (250 km)

Vanuit Ullapool zet je koers naar het eiland der eilanden wat Schotland betreft: Isle of Skye. Maar, eerst nog even genieten van de weg er naartoe. De route loopt zig-zaggend richting het zuiden waarbij je ook deze dag weer grotendeels de grillige kustlijn volgt. En als toetje na deze dag is daar de Applecross Pass. Midden in de ruige natuur ligt hier een pas van ongeveer 610 meter hoogte met op het steilste stuk een hellingspercentage van wel 15%! Na al dat moois arriveer je in het comfortabele hotel om je voor te bereiden op de rondrit over Isle of Skye die voor morgen op de planning staat.

Dag 7Rondrit Isle of Skye ( 240 km)

Het bijzondere Isle of Skye. Iedereen moet hier wel een keer geweest zijn, zó mooi is het. Niet alleen omdat je er prachtig motor kan rijden maar ook omdat je er veel bezienswaardigheden tegenkomt. Zo passeer je onder andere het Quiraing uitkijkpunt, het pittoreske Portree, maar ook Dunvegan Castle én het mooie Neist Point. Reden genoeg dus om je te verheugen op deze mooie dag.

Dag 8Kyle of Lochalsh – Drymen ( 260 km)

Na een stevig Schots ontbijt rijdt je vandaag richting Drymen, midden in het Loch Lomond National Park. Je komt door het plaatsje Fort William om daarna door de prachtige Glen Coe vallei te rijden. Na Glen Coe kom je in het Loch Lomond National Park. Een natuurgebied wat grotendeels uit bos bestaat. Door deze bossen lopen kleine kronkelende single track roads waar jij vandaag van kan gaan genieten op je motor. Tussen de bossen door heb je uitzicht over de vele meren die dit natuurgebied kent.

Dag 9Drymen – Newcastle ( 255 km)

Het enige nadeel aan zo’n prachtige motorvakantie is dat er ook altijd weer een einde aan komt. Vandaag rijdt je terug naar Newcastle. De routes beginnen over mooie binnendoor wegen om vervolgens de wat vlottere doorgaande wegen op te zoeken zodat je meer dan genoeg tijd hebt om op tijd bij DFDS te zijn, waar je incheckt voor de overtocht naar IJmuiden. Aan boord zit je aan dezelfde bar als op de heenweg maar nu om alle herinneringen door te nemen en na te genieten van deze week heerlijk stuurwerk.

Dag 10 – Overtocht aankomst IJmuide

En dan is daar toch echt de laatste dag van deze vakantie aangebroken. Nadat je van boord bent gegaan in IJmuiden staan de laatste kilometers naar huis op de planning. Wij hopen dat je hebt genoten en dat je met een koffer vol herinneringen en mooie momenten naar huis zal rijden.  

De mooiste hoogtepunten van deze motorvakantie naar Schotland

 • Hoogtepunt 1: Loch ness
 • Hoogtepunt 2: Applecross
 • Hoogtepunt 3: Isle of Skye
 • Hoogtepunt 4: Old Military Road A93

Wist je dat… Thurso door Vikingen werd gesticht? Zij maakten er een belangrijke haven van. De haven werd gebruikt als handelspost voor het noorden van Europa. De resten van de kerk Old St Peter’s Church dateren uit de 12de eeuw. In het oostelijke deel van Thurso liggen de resten van Thurso Castle, dat in 1872-1888 werd gebouwd. In de 19e eeuw en het midden van de 20e eeuw maakte de stad een grote ontwikkeling door. In Thurso ligt het meest noordelijke spoorwegstation van Groot-Brittannië, station Thurso. Thurso heeft een kleine haven, daarvandaan zijn de Orkney-eilanden te zien.

Geniet van deze door Kobutex Motorreizen georganiseerde motorvakantie 

De motorvakantie naar Schotland is een complete georganiseerde individuele motorvakantie voor waarbij je zeker weet dat alles van begint tot eind geregeld is door Kobutex Motorreizen. Je kiest zelf met welk reisgezelschap je op pad gaat. Wij zorgen voor prachtige motorritten in Schotland en zorgen voor een comfortabel motorvriendelijk hotel inclusief ontbijt. 

Interessante tips van reisleider Agnes: 

Op het Isle of Skye staat het Dunvegan Castle, dat aan de kust ligt ten noorden van het dorp Dunvegan. Dit is al meer dan 700 jaar de zetel van de MacLeods, één van de drie clans die Skye van oudsher bewonen (naast de MacKinnons en MacDonalds). Het kasteel stamt uit 1266, de donjon aan de noordkant is in de 14e eeuw gebouwd, de zuidelijke toren in 1500. Binnen zijn allerlei historische voorwerpen van de clan te zien. De omliggende tuinen kunnen het gehele jaar bezocht worden.

Handige tips van reisleider Derk-Jan:

Om goed voorbereid en relaxed op vakantie te kunnen gaan, deelt Derk-Jan alvast een paar handige tips voor deze motorvakantie:

 • Zorg dat je motor goed verzekerd is in het buitenland
 • Zorg zelf voor een geschikte reis- en annuleringsverzekering, uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis. Laat je hierbij goed informeren over zaken zoals Europa-dekking, motorpech, transport en vervoer na een ongeval. 
 • Check ruim van te voren of je rijbewijs en paspoort nog geldig zijn. Controleer ook of je kentekenbewijs en verzekeringspapieren allemaal in orde zijn, en geldig, in de periode van je motorvakantie.
 • Je motorvakantie is pas echt af met een goede navigatie 
 • Zorg dat je motorfiets in goede staat verkeerd
 • Heel belangrijk; ga met goede banden op reis want de slijtage in de bergen gaat 2x zo snel
 • Een paspoort is verplicht om te reizen naar Schotland!

Inschrijven mogelijk?

Ja

Prijs

 • Prijs op basis van een 2-persoonskamer vanaf € 989,-
 • Prijs op basis van een 1- persoonskamer vanaf € 1589,-
 • Prijs Duo passagier vanaf  € 890,-
 • Prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin je op reis wilt.
 • Zodra uw aanvraag binnen is maken wij een passend voorstel.

 

Inclusief

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in Schotland
 • Overtocht heen en terug met DFDS (van IJmuiden naar Newcastle en weer terug)
 • Verblijf in een 2-persoons binnenhut met stapelbedden aan boord van de ferry
 • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Niveau reis

 • Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden in Schotland
 • Overtocht heen en terug met DFDS (van IJmuiden naar Newcastle en weer terug)
 • Verblijf in een 2-persoons binnenhut met stapelbedden aan boord van de ferry
 • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Goede parkeergelegenheid voor je motor bij het hotel

Schrijf je in!

Vragen? Wij helpen je graag!
Wij zijn van 10.00 tot en met 17.00u bereikbaar.

Waar gaan we naartoe?

Wij horen graag van je!

Wij hebben je hulp nodig. Kobutex Motorreizen is altijd opzoek naar nieuwe bestemmingen. Heb jij een idee? Stuur het naar ons!